Derek Carr-t a 2014-es Draft második körében választotta ki az Oakland Raiders és 127 mérkőzést lejátszott már de a pályafutása során még sohasem léphetett pályára a playoffban. A 2016-os szezont követően játszhatott volna a rájátszásban de akkor megsérült az alapszakasz végén.

A Raiders kezdőirányítója akkor az a Connor Cook volt aki először lépett pályára kezdőként az NFL-ben. Az akkoriban jóval erősebb Houston Texans ellen simán kikaptak de ha győztek volna Carr akkor sem tudott visszatérni.

A Raiders a Chargers ellen egy utolsó másodperces mezőnygóllal playoff résztvevő lett így Carr végre kezdő lehet a kieséses szakaszban. Az idei szezonban termelte a legjobban a yardokat a pályafutása során és ez nem csak a bővített alapszakasz miatt jött össze.

4.804 yardot passzolt de a sok yard mellett azért nem pályafutása legjobb szezonját futja. 23 touchdown passzt osztott ki de 14 interceptionje volt. A playoffban nem fognak beleférni az eladott labdák és nem is lesz könnyű helyzetben az első playoff mérkőzésén ugyanis a Cincinnati Bengals otthonába látogatnak szombat este.

Fotó: sportskeeda.com