A szezonban eddig mutatott teljesítménye alapján nem igazán lehet kérdés, hogy a Dallas Cowboys elsőkörös védője, Micah Parsons lesz az Év legjobb újonc védőjátékosa. A védő azonban olyan kiemelkedően kezdte a pályafutását, hogy nem csak újoncok között kell figyelembe venni.

A számai és a teljesítménye alapján benne van az Év legjobb védőjátékosának versenyében is. Ebben a díjkategóriában a Pittsburgh Steelers pass rushere T.J. Watt és a Cleveland Browns defensive endje Myles Garrett a legnagyobb riválisa.

A fiatalabbik Watt testvér győzelméért valószínűleg sokan szorítanak miután tavaly kikapott Aaron Donald-al szemben. 48 tacklet, 16 sacket, 4 kierőszakolt fumblet szerzett az idei szezonban és sérülések miatt nem is tudott az összes mérkőzésen pályára lépni.

Garrett igen magas szinten teljesít amit igazából el is vártak tőle amikor a Draft első helyén kiválasztották. Az idei szezonban 45 tacklet, 15 sacket és 1 kierőszakolt fumblet szerzett.

A Cowboys újonc linebackere 75 tacklet, 12 sacket és 3 kierőszakolt fumblet szerzett. Nem egy elsőleges pass rusherr a posztja szerint de nagyon hatékony az irányítók levadászásában. Valószínűleg nem fognak két díjat is nekiadni újoncként de mindenképpen figyelembe kell majd venni a teljesítménye alapján.

Fotó: instagram.com, nfl.com