Hajnalban a Minnesota Vikings és a Pittsburgh Steelers összecsapásával kezdődik a játékhét. A két csapatban nem csak az a közös, hogy még mindig a playoffért küzdenek hanem az is, hogy nem bírtak el a Detroit Lions csapatával.

Szoros összecsapásra lehet számítani ugyanis a Vikings idei 12 mérkőzéséből 11 találkozó is egy labdabirtokláson belüli különbséggel dőlt el. A csapat mind a 7 idei veresége alkalmával 8 ponttal vagy annál kevesebbel vesztettek.

Amennyire a szoros mérkőzések a Vikings végzete az idei szezonban annál inkább jobban bírja idegekkel a Steelers. Azokon a mérkőzéseken amikor egy labdabirtokláson belül dőlt el a találkozó 6-1-1 az Acélgyári csapat mérlege.

Továbbá a Steelers mellett szól Kirk Cousins személye is ugyanis az irányítónak nem igazán megy főműsoridőben. A kiemelt találkozókon 8-17-es mérlege van. A csütörtök esti sávban 5 mérkőzést játszott a pályafutása során és csak egyetlen találkozót tudott megnyerni.

Ráadásul a Vikingek védelme sem uralja a mérkőzéseket. A 8. játékhét után lejátszott mérkőzésekből 4 találkozón is több mint 400 yardot engedtek az ellenfeleknek. Ennyi beszedett yard mellett pedig nehéz dolga van a támadóegységnek.

Fotó: twitter.com