A múlt héten még arról lehetett olvasni, hogy Jimmy Garoppolo-nak minden esélye megvan rá, hogy a következő szezonban is a San Francisco 49ers játékosa legyen. Napok alatt azon megváltozott a helyzet és a hírek szerint a szezon után elcserélnék az irányítót és Trey Lance lenne a kezdőjük jövőre.

Jimmy G-hez a legjobban a csapat vezetőedzője Kyle Shanahan ragaszkodik akinek ugyancsak nincs biztonságban az állása. Könnyen lehet, hogy már el is dőlt Shanahan sorsa és ezáltal Garoppolo jövője is megpecsételődött.

Már korábban is leírtam, hogy milyen brutális fizetési sapka számokkal rendelkezik az irányító. 27 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából és ilyen összeg mellett egyetlen csapat sem engedheti meg, hogy a padon tartsa a játékost.

Ráadásul elküldés vagy trade esetén csak 1.4 millió dollár halott összeg maradna utána. Trey Lance-ért pedig átadták a következő két évi elsőkörös választásukat így a fiatal irányítót emiatt nem lehet padoztatni. Szóval a hírekből arra lehet következtetni, Lance kezdő szerepe mellett, hogy Shanahan munkáját megköszönik, Garoppolo pedig más csapat után nézhet.

Fotó: twitter.com