Az idei harmadik NFC East mérkőzésünkön sikerült végre nyerni, a Philadelphia Eagles-t fektettük két vállra. A mérkőzés félidejében visszavonultattuk Micahel Strahan 92-es mezszámát és a védelem ennek megfelelően játszott, de ennyi az egyetlen örömünk.

Persze tudtuk, hogy nem várhatunk csodát, hiszen 6 nap alatt képtelenség újjáépíteni az offense-t, de kicsit olyan érzése volt az embernek, mintha még mindig Jason Garrett lenne az offensive coordinatorunk. Most sem nagyon láttunk hosszú passzokat, a futójáték szinte végig köhögött és a jól induló drive-okat sem sikerült végigvinni. Olyan sima 3 & outot láttunk 10-0-nál az egyik labdaszerzés után, hogy arra nincsenek szavak.

Bezzeg amikor az Eagles pontot szerzett, akkor náluk sokkal nagyobb volt a lelkesedés a kispadon… Legalább most két labda is Kenny Golladay felé szállt az end zone-ban, de totál esélytelen átadások voltak. Rendben volt Daniel Jones, de továbbra sem látom benne azt az átütőerőt, hogy a hátára vegye a csapatot és bravúros játékokat hozzon össze. Amennyit engednek neki a csapattársai és az edzői azt nagyjából hozza, de hiányzik belőle az a plusz, amellyel nagyobb eredményeket is el lehetne érni (erre majd visszatérünk a szezon végén, hátha megcáfol).

Kadarius Toney és Sterling Shepard állandóan sérült, ne lepődjünk meg, ha utóbbit nem nagyon látjuk már Giants mezben. Nem tudom, hogy Freddie Kitchens új (?) játékai idézték elő vagy szándékos volt-e, hogy 10 másodperccel az óra letelte előtt álltak oda a játékosaink a snaphez, de borzasztó zavaróan hatott. Azért dicsérjük meg a gyakorlócsapatból felhozott Chris Myaricket, aki bravúrosan mentette meg a majdnem elejtett touchdownját.

A védelem viszont karcolt. 3 INT-nek és egy megszerzett fumble-nek is örülhettünk és itt megtapasztalhatjuk milyen a jó edzői munka, hiszen a pass rush nem létező fogalom, nagyon régen megsérült Blake Martinez, a covid miatt most sem játszott Logan Ryan, a mérkőzés közben pedig kiesett Adoree’ Jackson és az első picket összeszedő Darnay Holmes is.

Szerencsére velünk volt az Eagles, hiszen Jalen Reagor sorra ejtette el a labdákat, pedig a meccs végén kellemetlen meglepetést okozhatott volna és ne felejtsük el az első félidő végi szenvedésüket, amikor egy biztos field goalt cserélt turnoverre Jalen Hurts. Nem csoda, hogy annyit próbálkozott a futásokkal a Philadelphia, hiszen csak azzal tudtak sikereket elérni, dehát 2021-t írunk, a földi támadásokkal nem lehet hétről hétre nyerni. Itt sem láttunk tökéletes produkciót, időnként túl simán tudott haladni az ellenfelünk és kellett a két Nate Herbig büntetés is, de ahogy már írtam múlt héten minőségi pass rusherek nélkül behatároltak a lehetőségeink. Ja, és Xavier McKinney idén az NFC egyik legjobb safety-je.

Megérkeztünk a hajrához, a következő mérkőzésünket decemberben fogjuk lejátszani és felesleges már a csodára várnunk. A támadóinktól vélhetően majdnem mindig gyenge játékot fogunk látni és valószínűleg csak akkor lesz reális esélyünk a győzelemre, ha a védelem hiba nélkül száz százalékot nyújtva lép majd pályára. A mai napon napvilágot láttak olyan hírek, miszerint a szezon végén elköszönünk Dave Gettlemantől, de én azon sem lepődnék meg, ha felszabadulna a vezetőedzői állás is.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu