Ez a győzelem még nem a döntő győzelem, de nagyon sokat ér. Rob Gronkowski visszatért és vele együtt megjött a Buccaneers kedve is a győzelemhez. A Bucs kezdett és úgy indul el a dolog, mintha ez a csapat nyerni akarna. Vannak szeparálódások és vannak blokkok a screeneknél. Egy kivétellel, de azt meg Chris Godwin TD-re váltja. Így kell ezt!

Aztán jön a Giants és ránk ijeszt, mert azért haladnak szépen-lassan. Persze két harmadikat is odaad nekik ingyen a Bucs szabálytalanságokkal. Talán a visszatérő Sean Murphy-Bunting-é a fájóbb. Végül aztán a vörös zónában kifullad a támadásuk és csak mezőnygólt rúgnak.

A Bucs is vezet egy hosszú drive-ot, de végül a a Giants hetesén be kell érniük egy sikeres rúgással. Giants gyorsan lezavarva. PUNT. Hogy aztán az első adandó alkalommal Tom Brady dobjon egy interception-t. Tom,Tom! A mindenit neki! Már megint? Ekkor persze előlép a QB ügyvédje, hogy ez is egy elkapóról felpattanó pontos passz volt. S a tisztelt bíróság fel is menti Bradyt.

Persze ettől még támad a Giants. Meg kell nekik tenni összesen úgy cirka kemény 5 yardot. Meg is teszik. Ez így nem mehet tovább! Ke’Shawn Vaugh is kap egy kis szerepet. Visszahord. Aztán újra egy szép kis drive bontakozik ki. Gronk két szép megmozdulása hatalmas löketet ad, hogy a végén RoJo hat yardról bevihesse.

Ezután a félidőig még két punt ide-oda. Persze a Giants puntját ki kell csikarni egy piros zászlóval, mert a bírók rosszul látták. A Bucsnál pedig végül Tristan Wirfs holdingja öli meg a támadást. A félidőt végül egy fumble zárja le, amit Sean Murphy-Bunting és Antoine Winfield rak össze.

Ez is úgy kezdődik, hogy Jamel Dean előrébb viszi az ellenfelet egy pass interference szabálytalansággal. Végül aztán egy 4&1-nek is nekimegy a Giants. Sikertelenül.Most már aztán tényleg nekiindulnak Bradyék. Nincs kecmec, meg kell törni valahogy az ellenfelet, mielőtt valami turpisság történik. Mike Evans lesz a támadás végén a labda célállomása.

Daniel Jones is próbál tornázni a veterán QB-vel óhajtván partiban maradni. El is dobja a labdát egészen a nose tackle-ünkig, Steve McLendon-ig. Nagy srác kezében a labda! INTERCEPTION. Keveset kellene menni, de valahogy akadozik a dolog. Még egy időkérést is el kell égetni, s a vége csak mezőnygól.

Az Óriások is elkezdik lábon lövögetni magukat a szabálytalanságokkal. PUNT.Aztán RoJo futkorászik két yardokért, Brady passzai meg nem jutnak el, ahová kell. Itt is PUNT.Daniel Jones innentől kockáztat, bár ez a műfaj nem szokott neki jól állni. INTERCEPTION. Mike Edwards a fogadó fél. Újra rövid pályát kellene menni, de megint csak mezőnygól.

4&5-re a Giants inkább puntol. Azzal pedig ugyebár nem lehet nyerni. Ahogy a gyermek mondókából is ismerjük: “Punt,Punt vesszőcske, készen van az L-ecske” De nekünk ez így jó. Jön Blaine Gabbert nyerni. Na meg, hogy sackeljék is. PUNT.Itt már nekimegy a Ginats negyedikre. Igaz itt már 16 yardot kellene abszolválni. Nem sikerül.

Szépen lejár az idő és a végén még Gabbert is térdelhet kettőt. Szegénynek nehogy az izületei bánják! Ezúttal az ellenfél nem tudott virgonckodni a passzokkal. Jones 149 yardig jutott. Hogy ez mennyire köszönhető a visszatérő Murphy-Bunting jelenlétének azt mindenki döntse el maga. Véleményem szerint biztos, hogy ad stabilitást, ha a tavalyi kezdők közel azonos felállásban tudnak pályán lenni a secondary-ben. A lényeg a győzelem, melyből messzemenő következtetést nem lehet még levonni. Az azonban biztos, hogy ez hatalmas lépés a csoportgyőzelem, s így az első négy kiemelés valamelyikének a megszerzése felé.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: bucsnation.com