Ha valaki a Bucs defense statisztikai lapjára néz, azt hiheti, ezek szétszedték az ellenfelet. Sackek, QB ütések, negatív yardos szerelések. Ha hozzáteszed azonban a videót is a Washington elleni mérkőzésről, megérted mi a probléma. A probléma az, hogy az ellenfélnek három, olykor négy próbálkozása van. (Sajnos az NFL még nem fogadta el, hogy a regnáló bajnok ellen legyen kevesebb)

Szóval hiába a sack, a negatív yardos szerelés, ha utána a következő játékindítás után az ellenfél irányítója megdobja a szükséges yardokat, vagy a screen szökik át a Bucs védők hóna alatt. Coverage, azaz lefedettség. Legyen az támadó, vagy terület lefedés, ennek teljes hiánya látható. Ezek alapján osszuk ki a jeleket!

Defense: + Devin White- Dee Delaney, Pierre Desir, Jamel DeanVonakodva adom meg magam, de legyen! A szaksajtó jónak ítélte Devin White számait, amik valóban figyelem felkeltőek. 18 szerelés, ebből 3 negatív yardos. 2 sack, 3 irányító ütés. Azért megjegyezném White játékával azt, amit egész évben kérdésként teszek fel. Hol marad a coverage? 4 felé szálló passzkísérlet, 4 elkapás. Most azért kapjon pluszt, mert a line of scrimmage vonalán és azon túl valóban megvan benne a faktor. Csak hát egy első köröstől nem biztos, hogy ilyen egypólusú játékot várnánk.

Dee Delaney. 3 kísérlet ment felé, 2 elkapással. Az egyik TD. Pierre Desir ugyan csak 2/2, de elkapásonként 11 yardot (vagyis automatikus first down-t) haladtak mellette. Jamel Dean 6/5, mellette 15,6 yardot haladtak elkapásonként. Hol a coverage? Mert ez nem az! Még a labdavesztést kierőszakoló Lavonte David mellet is könnyű elkapónak lenni. 6/6 a szám.

Offense:+ Donovan Smith, Ali Marpet, Ryan Jensen, Alex Cappa, Tristan Wirfs. Vagyis az egész fal.- Jaelon Darden

Tom Brady-t nem nagyon zaklatták a meccsen. Sack nélkül, 1 ütés mellett hoztuk le a meccset. A futásokhoz is megvolt az út. Fournette jó számokat hozott ugyan, de a mérkőzés alakulására nem volt döntő jelentősége ezeknek. Itt persze kereshetjük a hibát akár a hívásokban is! Darden a fiatal elkapó csinált ugyan egy 29 yardos játékot, de ezen kívül leginkább az egyik elveszített labdát írhatjuk ki neki. Dardennek fejlődenie kell, mert lám még ebben az erős elkapó szekcióban is előfordul a sérülések miatt, hogy előre kell lépni.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com