A New England Patriots egyre jobban kezd belelendülni és a nehézkes kezdés után zsinórban megnyerte az utolsó négy mérkőzését is. Hajnali ellenfele az Atlanta Falcons teljesen hektikus produkciót nyújt az idei szezonban, képesek kikapni a Washington-tól és a Panthers-től is de le tudják győzni a Saints-t.

A Patriots vasárnap nagyot villantott és földbe döngölte a sokkal esélyesebbnek tartott Clevelnad Browns csapatát. 45-7-re legyőzték a tavalyi playoff résztvevő csapatot, Mac Jones egyre jobban beleszokik az NFL világába és a védelem nagyon kezd összeállni Foxboughban.

Velük ellentétben a Falcons viszont nem támaszkodhat a múlt hétvégi teljesítményére. 43-3-ra kaptak ki a Cowboys-tól, Matt Ryan pályafutása egyik legrosszabb mérkőzését játszotta és ennél rosszabb QB ratinget még nem kapott. Ráadásul eddig 0-4-es mérleggel rendelkezik Bill Belichick ellen (igen ebben benne van a híres Super Bowl is). A támadósor erőtlen volt és a védelem sem volt túlságosan acélos.

Mindig azt mondják, hogy ott van a hazai pálya előnye de ez a Falcons esetében inkább hátrány. Az idei szezonban eddig 0-3-al állnak a Mercedes Benz Stadiumban. Szereztek már győzelmet hazai pályán, a New York Jets elleni mérkőzést megnyerték de az csak hivatalosan volt hazai találkozó mert Londonban játszották.

Amennyire rosszul megy a Falcons-nak hazai pályán addig annyira jó a Patriots idegenben. Az idei szezonban az összes idegenbeli mérkőzésüket megnyerték. Az Arizona Cardinals-al együtt még veretlenek idegenben. Pár meccs kell még és a 2007-es, 2016-os szezon után harmadik alkalommal is veretlenek maradhatnak a teljes szezonban az idegenbeli mérkőzéseiken.

Fotó: patriotswire.usatoday.com