A San Francisco 49ers ma este a Los Angeles Rams ellen zárják a tizedik játékhetet és hiába játszanak hazai pályán nem nekik áll a mérkőzés. Jelenleg 3-5-ös mérleggel csoportjuk harmadik helyén állnak és csak a Seattle Seahawks gyengélkedésének köszönhetik, hogy nem az utolsó helyet foglalják el.

A csapat vezetőedzője pedig lassan már az állásáért küzd ugyanis a hírek szerint egyre inkább elégedetlenek Kyle Shanahan-el. Persze ha megnézzük a számokat, és mondjuk elfelejtjük a Super Bowl győztes szezont akkor teljesen érthetővé válik az elégedetlenkedés.

Shanahan a vezetőedzői pályafutása során 32-40-es alapszakasz mérleget ért el a négy és fél éves tevékenykedése során. A befejezett négy szezonjából csak egyetlen alkalommal zárt pozitív mérleggel, 2019-ben amikor a Super Bowlig meneteltek de a több szezonjában maximum 6 győzelmet szereztek.

Az idei szezonjában is a negatív mérleg felé halad így egyre több helyről lehet hallani, hogy meg kellene köszönni a munkáját. Mindemellett öntörvényű ember hírében áll így kézenfekvő, hogy Chip Kelly-vel hasonlítsuk össze a munkásságát. Kelly a Philadelphia Eagles és a 49ers vezetőedzője volt. 28-35-ös alapszakasz mérleget ért el ami ugyanúgy 44,4%-os győzelmi mutatót jelent mint Shanahan 32-40-es mérlege.

A csapat számait elnézve sincs okuk az örömre. Shanahan támadó oldalról érkezett és “futógurunak” számít de a csapat nem ezt mutatja. A passzjátékban a hatodik legrosszabb, a futójátékban a 12. legrosszabb egységnek számít. Persze variálják az irányítókat és a sérülésekkel sem volt szerencséje a vezetőedzői pályafutása során de összességében nem túl fényes a helyzete.

insta.jpg

Fotó: ninernoise.com, thefalconswire.usatoday.com