Cam Newton kikerült a piacról és ma sikerült csapatot találnia magának. Nem nagy meglepetésre korábbi sikerei helyszínére tér vissza. Percekkel ezelőtt bejelentették, hogy az irányító aláír a Carolina Panthers csapatával. Itt kezdte a pályafutását és természetesen a legjobb időszakát is itt töltötte.

Ian Rapoport információja szerint egyéves szerződést kötött a Panthers-el. A szezon végéig 10 millió dollárt kereshet. 4.5 millió dollár a garantált kereset, 1.5 millió dollár a kerettagsági bónusz.

Szükségük volt irányítóra ugyanis a hétvégén megsérült Sam Darnold. Az idei offseasonban megszerzett irányítót tegnap sérültlistára tette a Panthers. A lista miatt minimum 3 mérkőzést ki kell hagynia de a hírek szerint inkább 6 hétig lesz bevetésre képtelen.

Newton számára ismerős lesz a közeg miután 9 szezont lehúzott a csapatnál. A 2011-es Draft 1/1-es helyén választotta ki a Panthers és a csapat történetének legjobb irányítója lett. 2015-ben megnyerte az MVP díjat, megválasztották az Év legjobb támadójátékosának és Super Bowl-t játszott. Ott viszont megállította Őket a Denver Broncos és következett a lejtmenet.

A vesztes nagydöntő után már jóval gyengébben teljesített és azóta egyetlen szezonban sem tudott 30 touchdownt paszolni. Csak egyszer tudott pozitív szezont felmutatni majd két évvel ezelőtt egy sérülés miatt csak 2 mérkőzésen tudott pályára lépni. A tavalyi New England Patriots-os kirándulás sem volt a legsikeresebb de lehet, hogy a visszatérés után ismét a régi Newton-t láthatjuk majd.

insta.jpg

Fotó: twitter.com