Múlt hét szerdán derült ki, hogy Aaron Rodgers koronavírus tesztje pozitív lett. Ezután az is kiderült, hogy az irányító nincs beoltva így 10 napos kihagyás vár rá. Ezzel igazából nem lett volna semmi de itt következik a probléma ugyanis a játékosról azt hitték, hogy oltva van.

Rodgers korábban lenyilatkozta, hogy biztonságban van. Az irányító nem azt mondta, hogy oltva van hanem azt, hogy biztonságban van. A viselkedése alapján következtettek arra, hogy Rodgers megkapta a három NFL által elfogadott oltás valamelyikét.

Az irányító azonban homeopátiás illetve egyéb kezeléseket kapott amelyben hisz az irányító és így biztonságban érezte magát. A probléma viszont az, hogy a liga hozott egy szabály a szezon előtt amelyben megkülönbözteti az oltott és az oltatlan játékost. Aki nem oltott annak maszkot kell viselnie az edzéseken, a csapat létesítményeiben és maszkban kell nyilatkozni.

Miután Rodgers nem viselt maszkot így arra következtettek, hogy megkapta az oltást. Mindezt követően Pat McAfee műsorában elmondta, hogy azért nem oltatja be magát mert fél, hogy steril lesz, maszkot pedig a széndioxid extra belélegzés miatt nem hord. Előbbi jelenleg nem bizonyított, utóbbira viszont több orvos felhívta a figyelmet.

Nos röviden ennyi a történet. Van egy játékos aki nem mondta ki, hogy oltott de úgy viselkedett ahogyan az oltott játékosoknak lehet. Az idei szezonban nem Rodgers volt az első játékos vagy edző aki elkapta a vírust. A szabályok szerint csak az dolgozhat edzőként akit beoltottak de egy oltott is elkaphatja a vírust és megfertőzhet mást (oltottat és oltatlant egyaránt).

Rodgers így semmiben nem jelentett nagyobb fenyegetést a csapattársakra és az edzői stábra mint bárki más. A beoltott koronavírusos edző is megfertőzhet mást. Az viszont tény, hogy a viselkedésével félre vezetett másokat. A hírek szerint nem fog eltiltást kapni és megússza egy pénzbüntetéssel. A Packers sem fogja eltiltani, főleg azután, hogy láttuk milyen mérkőzést játszott nélküle a Kansas City Chiefs ellen.

Te hogyan látod az ügyet?

insta.jpg

Fotó: nbcnews.com