A hétvégi Halloween-i játéknap nem tréfált és sorra szedte az áldozatait. Az egyik ilyen vasárnap megsérülő játékos Danielle Hunter a Minnesota Vikings defensive endje. A tegnap elvégzett vizsgálatok bebizonyították, hogy a pass rushernek elszakadt a mellizma így véget is ért az idei szezonja.

A védőfalember ezzel már sorozatban a második szezonját nem tudja befejezni. Vagyis pontosabban a tavalyi szezont el sem tudta kezdeni. A tavalyi offseasonban nyaksérüléssel bajlódott és emiatt ki kellett hagynia az egész 2020-as szezont. Ezt követően pedig kihagyta az idei OTA edzéseket mert problémája támadt a szerződésével.

Mindennek ellenére jó szezont futott ideáig. Az első hét mérkőzésén 6 sacket szerzett, 6 negatív yardos szerelést mutatott be illetve 10 alkalommal tudta megütni az ellenfél irányítóját. Hunter-nek az utolsó két teljes szezonja volt pályafutása legjobb idénye, 2018-ban és 2019-ben egyaránt 14.5 sacket szerzett. Ehhez hasonló szezont futhatott volna idén is.

Az elmúlt két szezonban elszenvedett sérülés miatt nem biztos, hogy Hunter a következő szezonban is a Vikings játékosa lesz. 26.120 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából de két féleképpen is meg tudnak szabadulni tőle. Ha június 1. előtt kirúgják vagy elcserélik akkor 14.640 millió dollárt, ha utána rúgják ki vagy cserélik el akkor 20 millió dollárt szabadítanak fel a fizetési sapkából.

insta.jpg

Fotó: thevikingage.com, twincities.com