Russell Wilson kiesése után Geno Smith kapta meg a kezdőirányító posztot és tegnap sikerült megtörnie a hosszú nyeretlen sorozatát. Persze jó ellenfelet is kapott ugyanis a Jacksonville Jaguars a liga legrosszabb csapatai közé tartozik. Ez viszont nem számít és majd hét év után győzni tudott az irányító.

Smith a kezdőben legutoljára a 2014-es alapszakasz utolsó fordulójában tudott győztesen távozni egy mérkőzésről. A tegnapi mérkőzésen 24 passzából 20 volt sikeres, 195 yardot és 2 touchdownt passzolt de ami a legfontosabb, hogy vigyázott a labdára és egyetlen labdavesztése sem volt.

Az igazsághoz persze hozzá tartozik, hogy olyan sok lehetőséget azért nem is kapott Smith az utóbbi években. 2015 óta játszott a New York Jets, a New York Gians, a Los Angeles Chargers és a Seahawks csapatánál is. A tegnapival együtt 14 mérkőzésen játszott és 4 alkalommal volt tagja a kezdőcsapatnak.

A folytatás azonban jóval nehezebb lesz mint a tegnapi mérkőzés volt. A múlt heti hírek szerint Wilson hamarabb visszatérhet mint arra előzetesen számítottak de a következő mérkőzéseken még Smith-nek kell meccselnie. A hétvégén nem játszanak de jövő hét csütörtökön a Green Bay Packers-t fogadják majd az Arizona Cardinals otthonába látogatnak.

insta.jpg

Fotó: seahawks.com