A Panthers végigment a győzelemhez szükséges elemek ellenőrző listáján, és mindet kipipálták. Futottak. Vigyáztak a labdára. Értékesítették a harmadik kísérleteket. Labdákat szereztek. És két szezonon belül másodszor nyertek Atlantában. A Panthers egy négymeccses vereségsorozatot tört meg a Mercedes-Benz Stadiumban aratott 19-13-as győzelemmel. A vasárnapi meccs előtt 7-19 volt a mutatójuk Atlantában, de a Matt Rhule-éra alatt mindkét alkalommal győztek.

Mindezt olyan vissza-az-alapokhoz játékkal tették, amilyet egy hete ígértek, 46 alkalommal futatták a labdát, Sam Darnold pedig mindössze 24 alkalommal passzolt, mielőtt agyrázkódást szenvedett.

A Panthers 203 futott yardot ért el, a legtöbbet a 2019 szezon 5. hete óta, és 10/17-es harmadik down mutatót produkáltak (az elmúlt két heti mutatójuk ebben a kategóriában 4/27 volt). És a meccs első játékában látott Chuba Hubbard fumble-t leszámítva megtartották a labdát, és nem követtek el olyan nagy hibákat, amik korábban a vesztüket okozták.

Az új cornerback Stephon Gilmore 1:52-vel a vége előtt egy interceptionnel bebiztosította a győzelmet, és ezzel remekül debütált első meccsén szülővárosának csapatában. Azt a passzt az Atlanta újonc tight endjének, Kyle Pittsnek szánták, aki az előző két meccsén 16 elkapással 282 yardot szerzett. Vasárnap a hat felé dobott labdából csak két elkapást és 13 yardot ért el.

Darnold a negyedik negyedben hagyta el a pályát, miután a gólvonal közelében egy kemény ütést kapott. Az orvosi sátorhoz ment, majd sisak nélkül sétált be az öltözőbe, agyrázkódás miatt nem tudta folytatni a meccset. Darnold a New York-i kispadra kerülés után hatékony napot produkált, 13/24-es mutatóval 129 yardot passzolt, és nyolc futása is volt 66 yardért.

A Panthers ráadásul 10/15-ös 3rd down mutatóval állt, amikor elhagyta a pályát.

A tartalék irányító, P.J. Walker bejött, és majdnem dobott egy interceptiont, de a Panthers megúszta. A játék során majdnem sackelték, majd kiforgott a bajból, hogy visszadobja a bajba, mielőtt a labda ártalmatlanul a földön landolt volna.

A következő játékban Chuba Hubbard 6 yardos touchdown futásával 19-10-es vezetést szerzett a Panthers.

A rúgó Zane Gonzalez hatalmas napot fogott ki, négy mezőnygólt értékesített.

A félidő előtt értékesített 57 yardos mezőnygólja karriercsúcs, és a franchise történetének második leghosszabb mezőnygólja.

Emellett egy 51 yardos rúgása is sikeres volt, ami azt a hatótávolságot mutatja, amiről a Panthers nem volt biztos, hogy Gonzaleztől meg fogja kapni. Az első meccse óta folyamatosan szállítja a touchbackeket is.

Robby Anderson a harmadik negyedben rövid időre elhagyta a pályát, miután a Falcons safety-je, Erik Harris kiosztott egy kemény ütközést.

Pillanatokkal a játék után rövid dulakodás alakult ki, miután néhány Panthers játékos, a safety Sam Franklin Jr. vezetésével, úgy tűnt, hogy tiltakozik az ütés ellen.

Ez volt az egyetlen alkalom, amikor Andersont célba vették a meccs során, de a Falcons meccs végi onside kick kísérleténél ő kapta el a labdát.

insta.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com