A héten debütált a Netflix-en az irányító életét bemutató sorozat így nézzük meg egy régi posztot az irányítóról. A Super Bowl-t megjárt irányító 5 éve nem játszott és soha többet nem fog pályára lépni a profi ligában és ennek fő okát nem a játékában hanem a meggyőződésében kell keresni.

Kaepernick volt az a játékos aki három éve tiltakozási hullámot indított el az NFL-ben, hogy felhívja a figyelmet a fekete lakosságot érő egyenlőtlen bánásmód miatt. Sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez és az egész odáig vezetett, hogy Donald Trump elnök felkérte az NFL-t, hogy tiltsák el a tiltakozásban részt vevő játékosokat.

Az elnök felhívása csak olaj volt a tűzre mert a rá következő fordulóban, a Dallas Cowboys csapatát leszámítva, minden csapat mindegyik játékosa tiltakozását fejezte ki a himnusz alatt. Az ügyet ezután gyorsan elfelejtették de ez Kaepernick pályafutásába került.

2016 októberében átalakították az irányító szerződését amely már tartalmazott egy opciót ami szerint Kaepernick kiléphet a kontraktusából és szabadügynökként kereshet magának új csapatot. Ezzel élt az irányító de nagyon rosszul mérték fel a helyzetét.

Igazából három évig próbálkozott visszatérni, de a sok hír és pletyka ellenére, egyedül csak a Seattle Seahawks mutatott komolyabb érdeklődést iránta. Egyetlen csapatként edzésre hívták az irányítót de végül nem szerződtették. Egyetlen más csapat sem számolt vele komolyabban pedig sokak küzdöttek irányítóproblémával a múltban.

A visszatérésének lehetősége a tavalyi tüntetések után ismét előkerült, valószínűleg a társadalmi nyomás hatására még a népszerű Madden játékba is visszakerült, amelyből hirtelen eltűnt és érdekes módon még a játékban sem lehetett szerződtetni több kiadásban. Kaepernick 5 éve bontotta fel a szerződését és most már aktivista éli az életét. Sok furcsa pályafutást láthattunk az NFL-ben de Kap pályafutása politikai okok miatt lett érdekes.

insta.jpg

Fotó: mercurynews.com