Hajnalban az NFC két legjobb formában levő csapata csap össze. A veretlen Arizona Cardinals fogadja a 6-1-es mérleggel álló Green Bay Packers csapatát. A Sajtfejűek meglepetésre hatalmas zakóban szaladtak bele a nyitófordulóban de azóta megnyerték az összes mérkőzésüket így jó mérkőzésre lehet számítani.

Ez a csütörtöki párosítás ráadásul történelmi szinten is igen kiemelkedő. A 7-0-s és a 6-1-es mérleg azt jelenti, hogy a két csapat a mérkőzéseik 92.9%-t megnyerte. Ennél jobb mérlegű csapat pedig csak 1934-ben találkozott csütörtök este amikor a 11-0-s Chicago és a 10-1-es Detroit csapott össze hálaadás napján.

Jelenleg nehéz megtippelni, hogy pontgazdag vagy pontszegény mérkőzésvár ránk és mindennek oka a Cardinals csapata. Az Arizona-i franchise az utolsó három mérkőzésén 14 vagy kevesebb pontot engedett az ellenfeleknek.

Másfelől viszont igen erős a Cardinals támadóegysége ugyanis a Super Bowl korszak második csapata amelyik 7-0-s mérleget ért el úgy, hogy mérkőzésenként átlagosan 32 pontnál, 400 yardnál többet szereztek illetve 18 pontnál kevesebbet engedtek az ellenfeleknek.

Ráadásul még a Cardinals mellett szól Aaron Rodgers személye is ugyanis az irányítónak nem bevethető a két legjobb célpontja és ha veretlen csapat ellen játszott a 8. héten vagy ezt követően akkor 0-4-es mérleggel rendelkezik. Emellett ha Top 5-ös védelem ellen játszott akkor vereséget szenvedett az utolsó 10 mérkőzésén. A Cardinals védelme jelenleg a negyedik.

Az egyik oldalon van egy erős támadóegység, egy erős védelemmel míg a másik oldalon a múlt alapján esélytelen irányító akinek még a kedvenc célpontjai sem játszhatnak. Így viszonylag egyoldalúnak tűnik a mérkőzés de nem szabad elfelejteni, hogy az NFL-ben bármi megtörténhet.

insta.jpg

Fotó: clutchpoints.com, foxsports.com