Már közel a szezon felénél járunk így már szóba kerül, hogy vajon melyik edző került bajba az eddigi teljesítménye miatt. Tippek már vannak és már volt is egy távozó Jon Gruden személyében aki viszont nem csapata teljesítménye miatt távozott. Nincs rá garancia, hogy a szezon végéig felállítanak vezetőedzőt a posztjáról de a korábbi szezonok alapján nem szokta mindegyik vezetőedző befejezni az alapszakaszt.

A kirúgásra a legesélyesebbnek Urban Meyer-t tartják akinek csapata 1-5-ös mérleggel áll. Ennél nagyobb probléma, hogy egyes hírek szerint elvesztette az öltözőt és emellett még jött a vereséget követő night klubbos balhéja is. Meyer komoly edzői múlttal rendelkezik az NCAA-ben de profi ligában most dolgozik először. Emiatt valószínűleg nem fogják felállítani a szezon közben de januárban veszélybe kerülhet a posztja.

A második helyen a Houston Texans mestere David Culley áll aki 1-6-os mérleggel rendelkezik. Az offseasonban tulajdonképpen senki sem akarta vállalni a szétesőben levő csapat padját és akkor is az volt az ember érzése, hogy Culley azért került oda mert más nem vállalta és csak a szezon túlélése miatt tették oda. Továbbra is az 1/1-es poszt várományosának számít a csapat és ha ez bekövetkezik akkor biztosan nem lesz maradása.

A harmadik helyen a Chicago Bears mestere Matt Nagy áll akinek jelenleg negatív a mérlege. Az első szezonjában 12-4-el zárt majd következett két 8-8-as szezon. Idén kapott egy veterán és egy fiatal irányítót akiért felcserélt a csapat de az egyik sérüléssel bajlódik a másik pedig igen hullámzóan, főleg gyengén teljesít. A bővített alapszakasz miatt biztosan nem fog döntetlen mérleggel zárni de playoff nélkül valószínűleg váltani fognak.

A negyedik helyen Vic Fangio áll pedig nem is olyan régen még vidám volt az élet. A Denver Broncos három győzelemmel rajtolt majd négy vereség következett. Ők is új irányítóval vágtak neki a szezonnak de a gyenge teljesítmény legfőbb oka a védelem gyengélkedése. Ez pedig már önmagában is rossz Fangio-ra nézve miután defensive edzőről van szó. Az idei a harmadik szezonja, eddig két negatív szezont hozott és egy harmadikat valószínűleg nem fog túlélni.

Brian Flores a harmadik szezonját tölti a Miami Dolphins élén és az első két évben mindenkit meglepett a csapata teljesítménye. Két éve 1/1-es várományosnak számítottak de 5 mérkőzést is megnyertek ami meglepetésnek számított. Tavaly 10-6-al zártak és majdnem playoff szereplők voltak. Így hatalmas csalódást jelent a jelenlegi 1-6-os mérleg és ha nem lesz valami óriási javulás akkor januárban megköszönik a szolgálatait.

insta.jpg

Fotó: sportsnaut.com, bigcatcountry.com