Már majdnem a szezon felénél járunk és a tekintélyes Pro Football Focus értékelése alapján irányítóposzton Tom Brady áll az élen. Ez igazából nem olyan meglepő, hogy a 44 éves irányító a Top 5-ben foglal helyet viszont a következő négy helyen már látszik a korszakváltás.

A második helyen Matthew Stafford áll aki igazán megérdemli az idei évet mert a rengeteg Detroit Lions-nál eltöltött szezon után pályafutása során először egy versenyképes csapatban játszhat. Ez meg is látszik a teljesítményén és nagyon jó szezont fut a 33 éves irányító.

A harmadik helyen a jövőt képviselő Kyler Murray áll. A két évvel ezelőtti Draft 1/1-es választottja eddig veretlen a csapatával és ilyen jó teljesítményt valószínűleg csak az igazán fanatikus szurkolók vártak a csapattól. A fiatal irányító csapatához hasonlóan is jól teljesít és biztosan rövid pályafutása legjobb szezonját futja majd.

A negyedik helyen Kirk Cousins áll aki a liga egyik legalulértékeltebb irányítója. A Vikings irányítója idén nagyon vigyáz a labdára és csak 2 interceptiont dobott. Ennek is köszönhetően pályafutásának második legjobb irányítómutatójával rendelkezik a szezon eddigi szakaszában.

Az ötödik helyen pedig Josh Allen áll aki már tavaly is bebizonyította, hogy a jövő egyik meghatározó irányítója lesz. Ennek megfelelően idén aláírták vele a megaszerződést és ennek megfelelően is teljesít. Csapata az AFC legerőseb gárdájának számít és miután jól teljesít így nem meglepő, hogy az élmezőnyben szerepel a neve.

A lista természetesen szubjektív mint minden egyes ilyen rangsor. A PFF alaposan kielemzi a játékosok minden egyes mozdulatát és nem véletlenül állították össze ezt a listát azonban mégiscsak hiányolhatunk több nevet. Dak Prescott, Derek Carr, Aaron Rodgers, Justin Herbert vagy Joe Burrow is bekerülhetett volna az első 5 hely valamelyikére.

insta.jpg

Fotó: complex.com, buffalowdown.com