A védő falember tudományát nem mérhetjük le a statisztikai adatokból. Sokkal nagyobb a szerepe a chicagói védelemben annál, mint amit a számok mutatnak. Hicks jól ismert figura a Buccaneers számára, hiszen 2012 és 2015 között a csoportellenfél New Orleans Saints sorait erősítette. Az persze igaz, hogy az egymás elleni mérkőzéseken nem volt meghatározó szerepe, sokról sérülések miatt hiányzott is.

Mi tehát az, ami Akiem Hicks-t a chicagói védelem egyik vezéralakjává teszi? A mentalitás, ami jellemzi őt. Egyfolytában dumál, próbálja kizökkenteni az ellenfeleit. De nem csak nekik. Csapaton belül is nagy szerepe van a védő társak buzdításában. 2016-ban került Chicagóba, immáron a hatodik évét kezdi a szeles városban. Van respectje, hallgatnak rá a többiek. Ez év szeptemberében egy nyilatkozatban jelezte, szívesen fejezné majd be NFL-es pályafutását jelenlegi csapatánál.

A Buccaneers futójátéka az elmúlt egy-két fordulóban mutatott javulást. A labda futtatása a Bears ellen nagy fontosságú lesz. Ebben nagy ellenfél Akiem Hicks és a Bears védőfala. Persze abszolút nem legyőzhetetlen.

A mérkőzésre készülés nagyban szólt mindkét csapatnál a sérülésekről. A vendégeknél nem húzhat majd mezt Tashaun Gipson (S) és a COVID listára kerülő Robert Quinn (DE), Damien Williams (RB) páros. Korábbról további két running back-jük is IR listára lett rakva. Ők Tarik Cohen és David Montgomery. De ugyanezen a listán van még Jeremiah Attaochu (OLB), Deon Bush (S), Germain Ifedi (OT) és a második körös újonc, Teven Jenkins (OT).

Kérdéses a játéka az említett Akiem Hicks-nek egy ágyék sérülés miatt. De egy láb sérülés miatt csak limitáltan edzett a Bears védelem sack királya, Khalil Mack is. Kérdéses továbbá a szereplése Allen Robinson-nak (WR), Jakeem Grant-nek (WR), J.P. Holtz-nak (TE), Bilal Nichols-nak (DL) és Duke Shelley-nek (DB).

A Buccaneers oldalán is van egy új sérültünk, aki nem lép pályára. Ő Antonio Brown, aki boka problémákkal küzd. Rajta kívül továbbra is hiányozni fog Rob Gronkowski, Lavonte David és Richard Sherman. Kérdéses a szereplése Jason Pierre-Paul-nak és O.J. Howard-nak. Jó hír viszont a secondarynek, hogy Antoine Winfield Jr. végre ki tudott jönni az agyrázkódás protokollból.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com