A csapatok az offseasonban töménytelen pénzt képesek elkölteni szabadügynök játékosokra akikkel meg akarják erősíteni keretüket. Ezek az üzletek hol jobban, hol rosszabbul sikerülnek de a mellfogás akkor a legkellemetlenebb, hogyha több tízmillióért írtak alá vele.

A Cincinnati Bengals a 2016-os Draft első körében választotta ki William Jackson cornerbacket aki 5 szezon után (miután lehívták az opciós ötödik évét) kilépett a szabadügynökpiacra. A Washington Redskins csapott le rá, hároméves 40.5 millió dolláros szerződést kötöttek vele de eddig nem bizonyítja, hogy megérte a nagy pénzt.

Jackson az eddigi 6 mérkőzése alatt 18 tacklet, 1 interceptiont szerzett és 5 passzt védekezett le. Ez finoman szólva sem kimagasló teljesítmény és ha az összeképet nézzük akkor még gyengébben teljesít a védő. A szerződésének felépítése miatt ráadásul nem lesz olyan könnyű megszabadulni tőle.

Idén 4.656, jövőre 14, két év múlva pedig 15.75 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Ráadásul még 2024-ben is leterheli 6 millió dollárral a fizetési sapkát amikor már nem is lesz a csapat játékosa. A gyenge játéka és a magas fizetése miatt nem lesz egyszerű trade partnert találni

Fotó: