A liga vezetősége az utóbbi években több szabályt is megváltoztatott amelynek célja a játékosok testi épségének megőrzése de néha már túl lőnek a célon. Nagyon lekorlátozták a védőket és mára már akkor is zászló repül egy szabálytalanság miatt ha az igazán nem is volt indokolt.

Egy ilyen vitás eset történt a hétvégi fordulóban a Cleveland Browns és az Arizona Cardinals mérkőzésén. Kyler Murray egyik passzát követően a Browns defensive tackleje Malik Jackson körülbelül fél másodperccel később ért hozzá az irányítóhoz. Murray el sem esett a lökéstől, pár lépést hátrált és Jackson-t ráadásul még meg is lökték a Cardinals támadói.

A játék a negyedik negyedben történt amikor már 16 ponttal vezetett a Cardinals így nem befolyásolta a végeredményt.Azonban az már problémásabb lesz ha egy kiélezett playoff mérkőzést döntenek majd el ilyen mondvacsinált ítélettel. Természetesen jogos esetben a zászló be nem dobása is ugyanolyan hibának minősül ahogyan az a pár évvel ezelőtti Saints-Rams mérkőzésen történt.

Fotó: dailycaller.com