Megalázó vereséget szenvedett a New York Giants a Los Anegeles Rams ellen és igazából nem nagyon van itt mit elemezni. Egyre kevesebb azon személyek száma, akiket még jövőre is el tudnék viselni.

Néhány jó mérkőzés után előkapta a legcsúnyább arcát Daniel Jones, aki 3 interception mellett egy fumble-t is elveszített, így sikerrel elérte azt, hogy mától ne a jó szezonkezdetéről, hanem erről az ocsmány teljesítményről beszéljen majd mindenki. Azt azért hozzátenném, hogy az én szememben az apró problémák között van Jones 2021-es játéka. Az is kezd egyértelművé válni, hogy Andrew Thomas túloldalára kell egy új OT. Írhatok hetente Nate Solder szenvedéséről, de Matt Peart is minden megtesz azért, hogy ne lehessen a kezdőbe tenni. Thomas sajnos hamar megsérült, pedig alaposan feljavult az előszezonban mutatott formájához képest és a hiányában nagyon legyengül a fal.

Szintén hamar kiesett Kadarius Toney is, aki azért összehozott 36 yardot. Alaposan tizedelnek minket a sérülések, ez pedig behatárolja az offense játékát. Az edzői stáb is hozzátette a magáét, például az elején a saját térfelünkön mentünk neki egy 4th downnak, ami nem jött össze. Korábban kritizáltuk Joe Judge konzervatív döntéseit, de ez nem jelenti azt, hogy neki kell menni minden idióta negyedik kísérletnek, hanem azzal kellene megpróbálkozni, amelynek lényegesen több értelme van. Az már a hab a tortán, hogy egy héttel az agyrázkódása után végig a pályán hagytuk az irányítónkat, miközben egymás után állítottuk be a falembereket a padról. Ha már úgyis dobott 3 INT-t Jones, akkor tegyünk meg mindent azért, hogy IR-re kerüljön, nem? Szánalmas.

A védelem ugyan tartotta magát egy ideig, de a második negyedtől elvált a szar a májtól. Unalmas újra leírni, hogy a pass rush nem létező fogalom, a defensive backjeink pedig nem tudják kulcsszituációban megfogni a labdát. Volt két interceptionje Xavier McKinney-nek, de igazából az ő teljesítménye is csalódás, nem olyan szinten játszik, ahogyan azt elképzeltük a tavasz és a nyár folyamán. Csak a mérkőzés elején jöttek be Patrick Graham elképzelései, az idő előrehaladtával egyre tanácstalanabb lett az egysége. Az én szememben az a legnagyobb probléma, hogy túlértékeltük ezt a defense-t. A tavalyi szezon során többen is életük eddigi legjobb teljesítményét nyújtották (pl. Williams, Bradberry, Martinez) és ez lett az elvárás, valamint egy-egy sérülés is közbeszólt. Azt egyébként nem gondolom, hogy fényévekre lenne a védelmünk attól, hogy jól szerepeljen, de egyszerűen képtelen Dave Gettleman összerakni egy jó pass rusher állományt.

Nem tudom, hogy elérkeztünk-e az idei szezon mélypontjához, vagy ez még várat magára, de nehéz már ennél is lejjebb süllyedni. Innen szinte csak egy dolog, az öltözőn belüli balhé van hátra. Egy viccé tette a GM-ünk a saját személyiségét és a franchise-t is. Követte őt ezen az úton Joe Judge, aki ezután a vereség után is olyanokat nyilatkozott, hogy 60 percig próbált küzdeni. A játékosok nem fogják már megenni ezt a dumát, ez pedig újabb súlyos vereségekben fog megmutatkozni. Ha ez a tendencia folytatódik (és nem látok arra indokot, hogy miért ne folytatódna), akkor egészen egyszerűen elveszíti az öltözőt és sorozatban harmadszor kell majd két év után vezetőedzőt váltanunk. A meccsnézésen, illetve utána is arról beszéltünk, amit az elején leírtam, hogy nagyon kevesen vannak olyanok, akiket hiányolni tudnék ebből a jelenlegi csapatból, ez pedig egy dolgot kell, hogy jelentsen…

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu