Az idei szezonban hat újonc irányító kezdett legalább egy alapszakasz mérkőzésen és eddig nem fényes a fiatalok mérlege. Persze minden évben rájuk irányul a legnagyobb figyelem és ha valakit a Draft első helyein választanak ki akkor biztosan nem egy erős csapatban kezdi meg a pályafutását.

Az alapszakasz első hetétől három irányító számít csapata kezdőjének. Trevor Lawrence, Zach Wilson és Mac Jones. A hármasból egyedül a Jacksonville Jaguars 1/1-es játékosa nyeretlen még az NFL-ben. Az utána kiválasztott Wilson számára már összejött a győzelem a Tennessee Titans ellen a hosszabbításban.

A hármasból Jones a legeredményesebb de némileg kettős a mérlege. A New England Patriots irányítója két mérkőzést tudott megnyerni de mindkettőt újonc irányítóval felálló csapat ellen. Először a Wilson vezette Jets-t, majd az előző hétvégén a David Mills-el felálló Houston Texans ellen nyert.

Trey Lance a hétvégén volt először kezdő de a 49ers nem tudta megállítani a veretlen Cardinals-t. Az újoncok közül Justin Fields az egyetlen aki pozitív mérleggel rendelkezik viszont róla még mindig nem tudjuk, hogy kezdő maradhat-e mert az edzői stáb nagyon Andy Dalton mellett áll és ha teljesen felépül akkor a fiatal irányító kikerülhet a kezdőből.

A 49ers pihenőhetes így Lance biztosan nem ezen a héten fogja megszerezni az első győzelmét. Lawrence és Mills viszont megszerezheti az első W-t mert előbbi csapata a Dolphins-al, utóbbi együttese a Colts ellen lép pályára. A legnehezebb dolga Fields-nek és Jones-nak lesz a héten mert a Bears a Packers, a Patriots pedig a Cowboys ellen lép pályára.

Fotó: sportingnews.com