Az utóbbi napok igazából Jon Gruden-ről szólnak az NFL-ben. Az már önmagában is kicsit furcsa, hogy 10 éves levelek tönkre teszik egy ember pályafutását és, hogy miként tudnak visszaütni olyan mondatok amelyeket egy évtizede magánemberként, elemzőként dolgozóként írt.

A Las Vegas Raiders még Gruden távozásának napján kinevezte az ideiglenes vezetőedzőt de eddig nem esett szó a general managerről. Az nem titok, hogy Gruden-nek igen nagy befolyása volt csapaton belül és nem kimondva, de beleszólt a GM feladatkörébe is.

Mark Davis tulajdonos tegnap elmondta, hogy a Gruden ügytől függetlenül Mayock jövőre is visszatér a negyedik szezonjára. Sőt nagyobb szerepet fog kapni, a döntéshozó hierarchia tetejére került. Szóval ezzel kimondta amit eddig csak sejtettünk (na jó tudtunk), a végső szó Gruden-é volt.

A szezon végéig ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a keretet érintő kérdésekben az ideiglenesen kinevezett Rich Bisaccia szava 49%-t míg Mayock szava 51%-t ér. A szezon végén viszont még ennél is fontosabb feladata lesz, megtalálni az új vezetőedzőt.

Fotó: nypost.com, bozemanhorseboard.com