Az egykoron rettegett Seattle Seahawks védelem már semmiben sem emlékeztet a legjobb egységükre. A Legion of Boom csapategység névvel fémjelzett bombaerős védelem amely két Super Bowl-t és egy trófeát hozott a csapatnak már a múlt.

A 2013-ban és 2014-ben látott egység a liga legerősebb védelme volt. A rá következő évben a második helyen zártak de utána gyengülni kezdett a védelem. Egy nyolcadik és egy hatodik hely után következett a mélyrepülés.

A védelem két éve 27. helyen zárt ami azt jelenti, hogy közel sem a legjobbak között voltak hanem már csak 5 csapatnak volt gyengébb védelme mint a Seahawks-nak. De ez még nem a vége, még van ennél is lejjebb.

A Seahawks védelme tavaly utolsó előtti helyen végzett és a helyzet idén sem javult, vagyis csak egy kicsit. Idén a 30. helyen áll a védelem. 1.528 yardot engedtek a levegőben aminél többet csak a Cowboys és a Buccaneers védelme engedett. A másik két csapat védelme viszont 10 és 6 labdát szerzett amiből a Seahawks védők csak kettőt tudnak felmutatni.

Az ellenfelek a második legtöbb alkalommal futottak ellenük ugyanis a földön a második legrosszabb az egység. Eddig 726 yardot és 5 touchdownt engedtek a földön. A probléma így nem csak egy posztot hanem az egész védelmet érinti így igen nehéz dolguk lesz.

Fotó: instagram.com