Hajnalban robbant a bomba az NFL-ben amikor a Las Vegas Raiders vezetőedzője bejelentette, hogy lemond a posztjáról. Később kiderült, hogy régi e-mailek került bajba a vezetőedző aki azonnali hatállyal távozott a posztjáról.

Az ügy hátterében a Washington Football Team-nél folytatott nyomozás áll. A fővárosi csapatnál nyomozott az NFL, a hírek szerint 650 ezer levél átvizsgálása közben bukkantak rá Gruden leveleire amit a csapat akkori elnökének, Bruce Allen-nek írt.

A levelekben rasszista jelzőkkel illette DeMaurice Smith-t, a játékos szakszervezet (NFLPA) elnökét. Emellett homofób és nőgyűlölő megjegyzéseket használt Roger Goodell Commissioner-el kapcsolatban. Továbbá igen szépen emlegetett NFL tulajdonosokat, edzőket és újságírókat is.

Pedig másfél héttel ezelőttig nagyon szépen festett minden. A Raiders 3-0-al állt és természetesen a szurkolók joggal gondolták, hogy meglesz a playoff szereplés az év végén. Azóta viszont két mérkőzést is elvesztettek és most már vezetőedzőjük sincs.

Vagyis pontosabban van ugyanis Gruden asszisztensét nevezték ki ideiglenes vezetőedzőnek. Rich Bisaccia Gruden asszisztense és a speciális egység edzője volt. NFL pályafutását a Tampa Bay Buccaneers csapatánál kezdte, Gruden Tampa-i korszakáig a csapatnál maradt és 2018-ban Gruden-el érkezett a Raiders-hez is.

Gruden-nek ez volt a második regnálása a Raiders élén ugyanis 1998 és 2001 között a csapat vezetőedzője volt. Ezt követően a Buccaneers csapatát irányította ahol első évében pont a Raiders ellen Super Bowl-t nyert.

2009 januárjában 7 szezon után viszont megváltak tőle. Ezután a televíziónál helyezkedett el és nagyon sikeres volt itt is. A mostani balhé miatt viszont véget is ért a pályafutása és valószínűleg a jövőben már nem lesz kapcsolata a futballal.

Fotó: eurosport.hu, theathletic.com