A hajnali rangadón a januári AFC döntő visszavágóját rendezték és a Buffalo Bills reváns tudott venni a vereségért. Sőt olyan jól teljesítettek a labda mindkét oldalán, hogy szinte nem is volt kérdés, hogy melyik csapat nyeri a találkozót.

Ez némileg fura lehet ugyanis az elmúlt években hozzászoktunk, hogy Top csapat lett a Chiefs de ezt az idei szezonban nem tudják megmutatni. A Bills viszont egyre komolyabb szinten teljesít és a jövő februári Super Bowl egyik esélyesé válik lassan.

A Chiefs elleni 18 pontos győzelmük igen lenyűgöző volt de nagy sorozatban vannak és az utolsó 10 győzelmük mindegyikében legalább 10 ponttal múltak felül az ellenfelüket. Ilyen sorozatra legutóbb az 1998-99-es St. Louis Rams volt képes.

A Bills egyik húzóembere Josh Allen aki nem véletlenül kapta meg a nagy szerződését a szezon előtt. Az irányító 315 yardot, 3 touchdownt passzolt és 1 TD-t futott a Chiefs ellen. Nagyon fontos, hogy egy mérkőzésen átlépje a 300 passzolt yardos határt mert ha ez sikerül akkor az összes mérkőzését megnyerte az NFL-ben.

Emellett ha a csapat eléri a 30 pontot akkor szinte lehetetlen legyőzni. 2017 óta csak egyetlen találkozót vesztettek el amelyen legalább 30 pontot szereztek, 18-1 a mérlegük. Az egyetlen ilyen vereségük a tavalyi Cardinals elleni “Hail Murray” volt.

Fotó: washingtonpost.com, heavy.com