A tavalyi szezonban egyértelműen a liga leggyengébb csoportja volt az NFC Kelet és a szezon előtt is hasonló produkciót vártak a legtöbben. Az első négy játékhéten azonban megcáfolták ezt a csapatok bár azért még mindig nem világverő együttesekről van szó.

Jelenleg a Dallas Cowboys áll a csoport élén 3-1-es mérleggel. Dak Prescott visszatérése után egyértelműen máshogyan fest az egység és jelenleg Amerika Csapata a csoport favoritja. Az első négy mérkőzésen 29 ponttal szereztek többet az ellenfeleiknél. Ráadásul a következő három forduló sem tűnik megoldhatatlannak. A New York Giants otthon, a New England Patriots és a Minnesota Vikings idegenben következik. Mindhárom csapat 1-3-as mérleggel áll jelenleg.

A csoportot tavaly a Washington Football Team nyerte meg de rögtön az első héten kidőlt az új kezdőirányítójuk Ryan Fitzpatrick. A veterán QB nélkül is sikerült megnyerniük két mérkőzést de a Giants és a Falcons elleni győzelem nem mondható értékmérőnek. A folytatás nem lesz egyszerű mert a következő hetekben a New Orleans Saints, a Kansas City Chiefs hazai pályán, a Green Bay Packers pedig idegenben következik.

A Philadlephia Eagles az offseasonban lecserélte a kezdőirányítóját és a vezetőedzőjét is és ennek megfelelően nem tették magasra a lécet velük szemben. A Chiefs elleni előző heti vereségük benne volt a pakliban de most zsinórban három mérkőzéses vereségsorozatban vannak. A Panthers elleni vasárnapi mérkőzés megmutatja, hogy milyen terveket szövögethetnek az idei szezonban.

A New York Giants számított előzetesen és most is csoport leggyengébb csapatának. Az előző hétvégén nagy meglepetésre sikerült legyőzniük a New Orleans Saints csapatát a hosszabbításban. A nagy örömködés ellenére viszont gyorsan visszaránthatják Őket a földre ugyanis a Dallas Cowboys, a Los Angeles Rams és a Carolina Panthers következik.

Fotó: nfl.com, hogshaven.com