A tavalyi alapszakaszban igen sokáig veretlenül menetelt a Pittsburgh Steelers csapata és minden nagyszerűnek látszott. Az álom viszont gyorsan szertefoszlott és az utolsó hetekben már a csoport első helye is veszélyben volt. A playoffban pedig az első mérkőzésükön kiestek.

Az offseasonban alaposan átalakult a csapat támadófala és bizony a várakozások szerint nem a jó irányba mozdultak el. Ez pedig igencsak megjátszik a támadójátékukon. A passzjátékban a középmezőny végén helyezkednek el míg a futójátékban a liga leggyengébb egységének számítanak.

Ben Roethlisberger persze már alaposan benne van a korban de a yardokat még mindig hozza. A 4 kiosztott touchdown passz viszont nagyon kevés, a 4 interception pedig sok ehhez képest. A statjai szinte megegyeznek az újonc Mac Jones számaival.

A futójátékuk viszont mindent alulmúl. 66 futásból összesen csak 221 futott yardot szerzett a Steelers egysége. Még rosszabb, hogy az elsőkörös választásukkal Najee Harris running backet választották. Ez futásonként csak 3.3. yardot jelent amivel a Raiders egységével együtt a liga második legrosszabbjának számít.

A védelem tud egy közepes szintet hozni de ilyen támadójáték mellett nem fognak bejutni a rájátszásba. A Denver Broncos és a Seattle Seahawks következik majd pihenőhetük van. Jelenleg 1-3-al állnak és ha a két mérkőzésből egyet sem tudnak megnyerni akkor el is felejthetik a januári mérkőzéseket.

Fotó: clutchpoints.com, post-gazette.com