Csoportunkban a szezon előtt egyértelműnek tartottuk, hogy a Bucsnak nem lesz divízión belüli ellenfele. Esetleg a Saints… Nem! Inkább ők sem! Sam Darnold és a Panthers? Ne nevettess!Aztán tessék!

Négy forduló után azt láthatjuk, hogy ez a Panthers egy igen üde színfoltja nem csak a csoportnak, de a ligának is. Persze lehet, hogy a lufi kipukkad, hiszen ennek egy apró jele mutatkozott legutóbb. Minden esetre a Cowboys elleni mérkőzésen csoport riválisunk több mint egy félidőn át kiválóan tartotta magát. A védelmük, amely már fordulóról-fordulóra mutat szép dolgokat, dominálta a mérkőzést.

A Cowboys leginkább bírói hibáknak köszönhetően tartotta magát valahogy. Aztán a második félidőben bepillantást nyerhettünk abba, milyen ha Sam Darnold-nak mennie kell az eredmény után. Az addig kiválóan játszó quarterback sorra kezdte csinálni a hibákat. Elveszítették ugyan azt a találkozót, de erre a csapatra nagyon jó lesz odafigyelni! Tényleg nagyon szép dolgokat láthattunk eddig tőlük.

A Saintsnél Jameis Winston gondolom megkapta a fejmosást Sean Payton-tól, mert most mintha egy óvatosabb irányító lett volna a pályán mint legutóbb. Ott ugye Jameis simán bedobta a közösbe. Bízik az elkapóiban! Legutóbb meg is mentették az irháját, ezúttal viszont az is látszott, az óvatoskodás nem az ő kenyere. Labdaeladás nélkül is simán kikaptak az addig nyeretlen Giantstől. Pedig ahogy az arrafelé lenni szokott, a támadófal teljesen izolálta irányítóját. Nulla sack, nulla ütés. Ennek ellenére vereség. Sean Payton biztosan simogatja az állát és Drew Brees telefonszámát nézegeti a mobilján.

A Falcons. Az előre beharangozott tight end Istent, Kyle Pitts-t nem nagyon lehet észrevenni a pályán. Ezúttal sokáig mégis úgy álltak, behúzzák a Washington elleni találkozót. Így nézett ki egészen fél perccel a végéig, amikor is fordított az ellenfél.

Így áll most a csoport:

Buccaneers 3:1
Panthers 3:1
Saints 2:2
Falcons 1:3

A Buccaneers-szel kapcsolatos hír. Khalil Davis-t, a 2020-ban draftolt védő falembert waiverre rakta a csapat, ahonnét a Colts el is vitte. Érkezett ugyanakkor egy cornerback. Vájt szeműek már észrevehették őt legutóbb a pályán. Pierre Desir-ről van szó.

Sérülések. Bruce Arians információ alapján. Bár Murphy-Bunting gyógyulása jól halad, még szüksége van egy-két hétre. Jamel Dean már a hét közben megpróbálja az edzést. JPP is és talán limitált szerepet kaphat a következő mérkőzésen.

Gronk esetében csak azt tudta közölni a vezetőedző, hogy több borda is törött és ez okozott belső sérüléseket is. A gyógyulás időtartamáról nem tudnak még információval szolgálni. Davisről annyit mondott, sérülése több időre levette őt a pályáról. S sajnos a safety, Antoine Winfield is agyrázkódás protokollban van éppen.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: atlantafalcons.com