A csapatok amelyek 3-0-val kezdik az alapszakaszt természetesen nagy eséllyel jutnak be a rájátszásba de azért a jó kezdés ellenére sincs rá garancia, hogy lesz mérkőzésük januárban. 1970 óta 231 csapat kezdett 3-0-val az alapszakaszban és közülük 175 jutott rájátszásba ami 75,8%-ot jelent.

Nézzük meg, hogy meddig jutott a jelenlegi 5 veretlen csapat amikor legutóbb kezdték 3-0-val a szezont. Las Vegas Raiders utoljára 2002-ben állt veretlenül 3 forduló után és akkor meg sem álltak a Super Bowl-ig. Ott viszont a jelenlegi edzőjük, a Jon Gruden által vezényelt Tampa Bay Buccaneers megállította Őket.

A Carolina Panthers 2015-ben kezdett utolsójára tökéletes mérleggel. A Raiders-hez hasonlóan Ők is a Super Bowl-ig meneteltek de ugyanúgy elbukták a nagydöntőt. Ugyanabban az évben kezdett 3-0-val az Arizona Cardinals is, Őket pont a Panthers állította meg az NFC Főcsoport döntőben.

A rájátszásba viszont nem mindegyik csapat jutott be legutóbb. A Denver Broncos 2016-os tökéletes kezdése után 9-7-el zártak és lemaradtak a rájátszásról. A Los Angeles Rams két éve kezdett 3-0-val és a Broncos-hoz hasonlóan 9-7-es mérleggel lemaradtak a rájátszásról.

Fotó: clutchpoints.com