Az NFL valamiért nem akar nagy párosításokat a csütörtök esti főműsoridőbe tenni és a hajnali Cincinnati Bengals – Jacksonville Jaguars párosítás sem ebbe a kategóriába tartozik. A mérkőzésen viszont összecsap az utolsó két Draft 1/1-es választottja, Joe Burrow és Trevor Lawrence.

Az idei első választott Lawrence természetesen még tanulja a profi ligát és ez meg is látszik a játékán. Elvesztette mindhárom mérkőzését és mindegyik mérkőzésén legalább 2 interceptiont dobott. A Clemson-on 36 mérkőzést játszott és ezek közül csak kettőt vesztett el és csak 3 olyan mérkőzése volt amelyen kettő agy annál több interceptiont dobott.

Burrow tavalyi újonc szezonja rövidre sikerült a sérülése miatt. A 10 mérkőzésén 2-7-1-es mérleget és 89,8-as irányítómutatót ért el. 65,3%-os pontossággal passzolt és mérkőzésenként átlagosan 1,3 TD-t passzolt. Az idei szezonjában egyértelműen látszik a javulás, minden kategóriában jobb és az első három héten 105,4-es irányítómutatója van.

A két irányító között a legnagyobb különbséget a nyomás alatti pontosságuk jelenti. Bár az igaz, hogy Lawrence-re eddig többször küldtek blitzet de nyomás alatt csak 18,8-as mutatója van. Burrow ezzel szemben 118,8-as mutatóval rendelkezik nyomás alatt.

A Jaguars egy 18 mérkőzéses vereség sorozattal érkezik a mérkőzésre ami az ötödik leghosszabb sorozat a liga történetében. Az abszolút rekord miatt nem kell aggódniuk mert azt a Chicago Cardinals hozta össze még 1945-ben egy négy szezonon átívelő 29 mérkőzéses sorozattal. Az egyesülés, azaz a közös NFL, óta viszont 26 mérkőzéssel a Tampa Bay Buccaneers tartja a rekordot még 1976-ból.

Fotó: sportingnews.com, sports.yahoo.com