Azt a fajta rutint, amit az irányítóknál Tom Brady képvisel a ligában, azt a támadó falembereknél Andrew Whitworth testesíti meg. Bár már 39 éves, még mindig képes elit teljesítményt nyújtani. Egy négyszeres Pro Bowl-erről beszélünk, akinek a legjobb idénye a 2014-es volt.

Akkor még Bengals mezben egy sack sem érte róla Andy Dalton-t és hozzáérni is csak egyszer tudtak egész szezon alatt. Ki gondolná, hogy Whitworth fiatal korában igen jól teniszezett. Még tenisz versenyt is nyert. Képzeljük el azt a testet ( 2 méter, 150 kg.) ahogy nekiindul egy kereszt fonáknak! Van azonban még egy nagy kedvence, s ez a golf. Ezt a sportot inkább űzi most már, mint az előbb említett teniszt.

Van egy jótékonysági golfverseny is, ami a játékos nevét fémjelzi. Felesége Melissa nem veti meg a celebkedést. Egy lousianai riporterről beszélünk, aki megnyerte például a Dancing With The Stars Cincinnati változatát. Azt, hogy tackle-ünk milyen jól táncol, nem tudom. Minden esetre azok a lépések, amiket a védőkkel be szokott mutatni a pályán, nem túl kecsesek.

Andrew kiveszi a részét a közösségi életből is. Példának okáért 2020 márciusában, a járvány tombolása idején 250.000 dollárt adományozott a Los Angeles-i Regionális Élelmiszerbanknak.

Whitworthre és társaira a Bucs ellen komoly feladat vár, tekintve új irányítójuk, Matthew Stafford nem az a mobilis fajta. Minden esetre ezt a Bears és a Colts ellen is megoldották. Az első egy kicsivel nagyobb kihívás volt, de mindkét meccset megnyerték. Igaz a Colts ellenit kissé nyögvenyelősen.

A távol maradókról. Sajnos egyre inkább felsejlik Jason Pierre-Paul karrierjének a vége. Legalábbis annak közeledte. Orvosi javaslatra nem fog mezt húzni hétvégén, mert a válla nincsen olyan állapotban. Rajta kívül a visszahordó, Jaydon Mickens kényszerül pihenőre. A Rams oldaláról két kérdéses játékos van. A running back Derrell Henderson és a tight end Jacob Harris.

Vasárnap magyar idő szerint 22:25-kor Rams-Buccaneers. Abban a SoFi Stadium-ban, ahol az idei Super Bowl-t is megrendezik majd. Ismerkedés tehát a februári helyszínnel? Meglátjuk! A mérkőzést az Aréna4 is a műsorára tűzi.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com