A Houston Texans (1-1) sokakat meglepett a Jaguars elleni 1. heti győzelmével a mozgalmas holtszezon után. A csapat azonban a 2. héten visszaesett, Clevelandben elszenvedtek egy idegenbeli vereséget és elveszítették az irányító Tyrod Taylort, aki a meccs közepén combhajlító sérülést szenvedett.

A csütörtöki mérkőzés előtt megnézzük, hol tart a Texans.

Az újonc irányító, Davis Mills pályafutása során először lesz kezdő Houstonban, miután vasárnap már pályára lépett Taylor helyett. Mills 8/18-as mutatóval 102 yardot, egy touchdownt és egy interceptiont dobott.

Millst a Stanfordról draftolták az idei draft harmadik körében a Houston első választásával. Az egyetemen összesen csak 14 mérkőzésen játszott, ebből 2020-ban a járvány miatt csak ötöt.

Az idei előszezonban küszködött némileg, 47.8-as passer ratinget ért el, miután 31/65-ös mutatóval 333 yardot dobott, két touchdownnal és négy interceptionnel.

A Panthers megnézte őt a draft előtti folyamat során, és megnézték az előszezonban nyújtott teljesítményéről készült videókat is, de a bizonyítékok korlátozottak.

ÁTALAKULT CSAPAT

Mills a gyors elkapó Brandin Cooksra támaszkodik majd, aki a vasárnapi második félidőben megszerezte egyetlen touchdownját. Cooks jelenleg a 14. helyen áll az aktív NFL-játékosok között 7090 elkapott yarddal.

Cooksnak idén 14 elkapása van 210 yardért, míg egyetlen más Texans játékos sem szerzett 70 yardnál többel.

Az egykori Saints és Ravens játékos, Mark Ingram most Houstonban van, ahol 125 yardot futott, átlagosan 3.0 yardot átlagolva futásonként.

A Houstonban csak négy támadó játékos tért vissza az előző szezonból, veterán szabadügynökökkel és draft választásokkal töltötték fel a keretet. Összességében 21 visszatérő veterán mellett 27 veterán igazolás és öt új draft választás van a csapatban.

LABDAHALÁSZ VÉDELEM

A Houston védelme két mérkőzésen öt eladott labdát harcolt ki, köztük két interceptiont Justin Reidtől. A Texans holtversenyben a második legtöbb labdaszerzést produkálta az NFL-ben, míg a 35.0 százalékos third down védekezésük a harmadik legjobb az AFC-ben.

A védőfalember Whitney Mercilusnak már van egy sackje és két yardveszteséges tackle-je, és a második helyen áll a Texans történetében a sackek (55.0), a yardveszteséges tackle-ök (71) és a kierőszakolt fumble-ök (13) tekintetében.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com