Komoly bajban van a támadófalunk, hiszen az amúgy is gyengének várt csapatrészt elkezdték tizedelni a sérülések. A körülmények ellenére így is hősiesen helytálltak a játékosaink, azonban félő, hogy ez nem lesz mindig így, szóval elképzelhető némi átszervezés.

Először Shane Lemieux esett ki, akinek még bízunk a visszatérésében, de a részleges patella-ín szakadás nem hangzik túl jól, hiszen egy karriert is befolyásoló sérülést kockáztatna a játékával. Nem vagyok orvos, így nem is bocsátkoznék találgatásokba, de valahol azt olvastam, hogy a részleges szakadásokat csak abban az esetben szokás operálni, ha nem használ a rehab. A legjobb lenne IR-re tenni Lemieux-t, hiszen 3 hét után visszatérhetne. Még szomorúbb Nick Gates kiválása, akinek szerencsére nem láttam a sérülését és óriási pacsi az NFL Networknek, hogy ők sem játszották vissza, ugyanis kettétört a lába. Mindent elmond a korábbi UDFA falemberről, hogy már a kiskocsin mosolygott, a műtét másnapján pedig a járókeret segítségével megtett néhány lépést. Nick Gates vs the world!

A Bengals-tól megszerzett Billy Price lett a centerünk, aki egyelőre még nem találta meg az összhangot a társaival, nem állt készen erre a szerepre és gyenge mérkőzést játszott. Persze egyértelmű, hogy nem tudom emiatt hibáztatni, de hamar fel kell vennie a tempót, különben az ő profi pályafutása a gyenge játéka miatt fog a vártnál hamarabb befejeződni. Esetleg Matt Skura lehet még opció, aki centerként szerepelt az elmúlt években, de jobb oldali guardként is van tapasztalata. Ha tovább szenved Price, akkor elő kell vennünk őt is. A kezdő G pozíciók egyébként úgy néz ki adottak, Ben Bredesonnak és Will Hernandeznek kell megoldani a posztot, dehát kellenek a cserék is.

Itt jön a képbe Matt Peart, aki a cserepadra kényszerült Nate Solder visszatérése miatt. Egy biztos: nem lenne ideális, ha behúzódna a szélről. A 6’7″ magasságával egyértelműen tackle alkat és félő, hogy szenvedne belül. Valószínűleg inkább csak vészmegoldásként számolunk vele, egy esetleges sérülés esetén ő állna be. Kicsit egyébként csalódás az ő (nem létező) fejlődése, hiszen előzetesen azt vártuk, hogy Peart lesz a jobb oldali tackle. Dave Gettleman is elszámolta magát, hiszen nem sokat láttunk tavaly a harmadik körös választottból és elképzelhető, hogy azért volt Cameron Fleming a pályán, mert nagyon szenvedett volna a korábbi UConn játékos. Viszont ha ez a helyzet, akkor miért nem hoztunk ide valakit?

Továbbra sincs egyszerű helyzetben az O line, bár egyelőre abszolút pozitívum Andrew Thomas játéka és a Washington elleni vereség sem a falon múlott, látszott, hogy Gates-ért is küzdöttek a fiatalok. Hamar fel kell vennie a ritmust Price-nak és Bredesonnak is, bár látva a csapat felkészítését nem sokról maradtak le így sem, hogy közvetlenül az alapszakasz előtt érkeztek…

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu