Idén októberben megrendezésre kerül a harmadik európai Combine amelynek helyszíne London lesz. A rendezvény október 12.-én rendezik a Tottenham Hotspur stadionban. A helyszín nem meglepő ugyanis az utóbbi években már rendeztek itt mérkőzést is.

Ráadásul az idei rendezvényen részt vevő 50 játékos játékos közül helyet kapott egy magyar fiatalember is. A Fehérvár Enthroners linebackere, Zilai János mutathatja meg magát Londonban. Ha pedig jól teljesít akkor meghívót kaphat az “Út az NFL-be”programba.

A Combine díja tulajdonképpen egy ösztöndíj program amelynek keretein belül a kiválasztott játékosok három hónapig az Egyesült Államokban edzhetnek és sajátíthatják el a futballt. Innen pedig még az NFL-be is be lehet jutni.

A leghíresebb játékos aki innen került be az NFL-be az Jordan Mailata. A Philadelphia Eagles bal oldali offensive tackleje nemrégiben kapott négyéves, 64 millió dolláros szerződést a csapatától. Mondjuk a szerződés kissé meglepő volt mert csak 15 mérkőzésen játszott az NFL-ben.

Fotó: americanfootballinternational.com, teol.hu