A Draftokon mindig az elsőkörös játékosokat övezi a legnagyobb figyelem de a nyomás is rajtuk a legnagyobb ugyanis tőlük mindig többet várnak. Van aki nagyon nem tud megfelelni a kiválasztásakor vele szemben támasztott elvárásoknak és rossz irányba fordul a pályafutása.

Ha Ha Clinton-Dix safetyt tegnap szerződtette a Las Vegas Raiders a gyakorlócsapatába pedig 2014-ben még a Green Bay Packers elsőkörös választottja volt. Négy és fél szezon után azonban távozott és azóta nem tud megragadni egy csapatban sem. Volt a Washington Redskins, a Chicago Bears, a Dallas Cowboys és a San Francisco 49ers játékosa is. Az utolsó két csapatnál nem lépett pályára tétmérkőzésen.

Robert Nkemdiche defensive tackle a kiválasztása előtt sem volt egyszerű figura ugyanis a Draft előtt kiesett egy szálloda ablakán. Az Arizona Cardinals a 2016-os Draft első körének végén mégis bevállalta. Három év után azonban megváltak tőle és a Miami Dolphins játékosa lett. Három hónap után azonban megváltak tőle és az egész tavalyi szezonban nem talált magának csapatot. A Seattle Seahawks áprilisban szerződtette de augusztus végén elküldte majd másnap szerződtette a gyakorló csapatába.

Karl Joseph safetyt az Oakland Raiders választotta ki 2016-ban az első körben. Az újonc szerződését kitöltötte de utána távozott a csapattól. A tavalyi évben egyéves szerződést kötött a Cleveland Browns csapatával de a szezon után nem marasztalták. Idén visszaigazolt a Raiders-hez de augusztus utolsó napján megváltak tőle. Másnap szerződtette a Pittsburgh Steelers a gyakorlócsapatába.

Josh Doctson elkapót 2016-ban a Washington Redskins draftolta az első körben. Három évvel később azonban megváltak tőle és a Minnesota Vikings szerződtette. Tavaly a New York Jets keretéhez tartozott de a koronavírus miatt kihagyta a szezont és idén májusban megváltak tőle. Május óta állt csapat nélkül így szeptember 3.-án csatlakozott az Arizona Cardinals gyakorló csapatához.

Fotó: phinphanatic.com, raiderswire.usatoday.com