A hónap Kalóza rovat helyébe lép ez a játékosértékelő. Mérkőzésről-mérkőzésre plusz és mínusz jelet kapnak a legjobban teljesítők, illetve a legrosszabb teljesítményt nyújtók. Természetesen már ha úgy értékeljük, hogy vannak ilyenek.Külön vesszük majd a támadó és a védő oldalt, hiszen mindkét oldalon lesz mérkőzés támadója és védője. Ők azonnal két pluszt is kapnak, míg a többi jól szereplő egyet.

Mínuszból mindig csak egy kerül a játékos neve mögé, már ha ezt kiérdemli. Mi van a speciális egységgel? Mivel ők igen kevesen szoktak megvillanni egy-egy mérkőzésen úgy osztjuk szét őket a támadók és a védők között, hogy a kickerek és a returnerek a támadókhoz, a punter és a szereléseket végrehajtók pedig a védőkhöz számítódnak. Fontos! Számít a véleményetek. Ha bárki megjelölne még valakit ide, vagy oda, az jóváírásra kerül. Lássuk, hogy néz ez ki!

Offense:

Ha mérkőzés embere címet kellene osztani, nálam egyértelműen Rob Gronkowski kapná ezt. A veterán tight end elképesztő higgadtsággal kezelte a legnehezebb szituációkat is. Mind a nyolc felé szálló labdát elkapta és nem jött zavarba, ha éppen irányítóját kellett megvédenie. Emellett 90 elkapott yard és 2 elkapás utáni TD fémjelzi munkásságát. Most tényleg a régi Patriotsos időket idézte. Megkapja tőlünk a kettő + jelet

Az elkapóknál egy + jelet kap még az a Chris Godwin, aki bár vétett egy csúnya fumble-t a gólvonal előtt, azért 105 elkapott yardot és egy elkapás utáni TD-t tudhat a mérkőzésen magáénak, sok helyzetben kisegítve irányítóját. Antonio Brown is hozzátett 121 yardot és egy TD-t, labdával a kezében pedig nagyon veszélyes volt.Nem maradhat ki irányítónk, Tom Brady sem. Ő is kap egy + jelet. Bár volt két interception-je, az egyik egy hail mary után, a másik egy Leonard Fournette kezei közül felpattanó labdából született. Ezt leszámítva 4 TD passz és 379 passzolt yard a neve mögött.

A támadófallal eléggé bajban lehetünk. Na persze nem csak azért, mert nehéz mérhető és pontos statisztikát találni a teljesítményükre. Bár Bradyt nem sackelték és hozzá is csak kevésszer értek, ez sokszor a rutinos irányítót dicsérte inkább. Smith, Cappa és Wirfs váltakozó sikerrel vették fel a küzdelmet a védőkkel. Középen azonban Ryan Jensen teljesen eltüntette a defensive tackle-öket, míg Ali Marpet-nek köszönjük meg a hail mary utáni mentést, amit kis híján visszahordott TD-re a Cowboys védelem. Ők ketten kapjanak egy + jelet.

Running back-ek. Na itt viszont volt nagy katyvasz. Leonard Fournette teljesítménye nem lett volna rossz, de az a felperdülő labda hatalmas hiba volt. S nála az a baj, ez konstans módon előforduló probléma. Persze tudjuk, ez alól a playoff kivétel. Neki most nem osztanék semmilyen jelet, de Ronald Jones-nak annál inkább. RoJo kevés szerepet kapott köszönhetően fumble-jének. Running back-jeinktől tényleg nem várhatunk sokat és nem is várunk. Azt viszont igen, hogy a labdára minden körülmény között vigyázzanak. RoJo emiatt gazdagabb lesz egy – jellel.Kicker, alias Ryan Succop. Négy extra pont ment a helyére és a végén sem inogott meg. Az ő mezőnygóljával nyert a Bucs, szóval megérdemli a + jelet.

Defense:

Ha a mérkőzés védőjét kellene kiemelnem, Carlton Davis-re esne a választásom. A secondary alapvetően csődöt mondott. A Cowboys elkapói rendesen megfirkálták őket. Egyedül Davis volt az, aki helytállt a másodlagosból. Pedig 10 alkalommal is célba vették, de ebből csak négy elkapás és 43 yard született, három ízben is kikényszerítve az incomplete passzt, egy alkalommal pedig ellopva a levegőben a labdát. Övé a védelem kettő + jele.

Mivel a puntereket ide soroltuk, meg kell emlékeznünk Bradley Pinionról, aki 4 puntjából hármat is húsz yardon belülre tett, kettőt 10 yardon belülre. Kiváló teljesítmény ez tőle. Hozzátehetjük továbbá, hogy a kirúgások is az ő hatáskörébe tartoznak a Bucsnál, amiből nem támadt veszély. Egy + jel. Jamel Dean szegény már nem volt ilyen szerencsés. Lényegében minden elkapás lett, ami felé ment. Mozgása leginkább egy gördeszkázó zsiráfra hasonlított. Ez az állatkerti produkció most egy – jelet ér. A front seven nem túl sok nyomást bírt az irányítóra helyezni. Ami viszont érkezett az főleg Vita Vea-tól és Shaq Barrett-től származott. Előbbi még fullback-ként is feltűnt, már-már hagyományosan, Tyler Biadasz-t pedig szinte őrületbe kergette. Mindketten kapnak egy-egy + jelet.

S hát itt az a Lavonte David, aki mindenütt ott van. A legtöbb szerelést mutatta be és volt levédekezett passzkísérlete is, valamint a blitzek is az ő hatáskörébe tartoztak. Ő is kaphat egy + jelet.

Őket lehet tehát kiemelni, ami alapján egy forduló után a helyzet:

2+Gronk, Davis

1+Godwin, Brown, Brady, Jensen, Marpet, Succop, Pinion, Vea, Barrett, David.

1-Jones, Dean

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com