A két pozitív írás után most visszahozzuk az elvárt hangulatot és azokat a játékosokat fogom felsorolni, akiknek a teljesítménye elmaradhat a várthoz képest. Kicsivel terjedelmesebb lista lesz, mint az előző.

Daniel Jones

Franchise QB-ként tekint a vezetőségünk Jones-ra, így a mi elvárásaink is legyenek magasak. Egyelőre nagyon vegyesfelvágott amit látunk tőle, hiszen jól mutatkozott be újoncként, a számai azonban alaposan visszaestek a legutóbbi szezonban és a labdaeladások számát is jobban redukálnia kellene. Egy másik keveset emlegetett probléma vele kapcsolatban, hogy nem nagyon érzi a zsebet, nem tud úgy elmozogni a pass rusherek ellen, mint azt Eli Manning tette a fénykorában, a fal pedig egész évben problémát jelenthet. El tudom képzelni azt is, hogy megvan az irányítónk Jones személyében, de sajnos inkább arra látok esélyt, hogy hiányérzetünk lesz a játéka miatt. Amitől viszont igazán tartok, hogy egy esetleges rossz szereplés esetén is lenne 2-3 olyan meccse, amelyek bizakodásra adnának okot az edzőinknek és későn jönnének rá arra, hogy itt bizony más irányba kell elmozdulni.

Kenny Golladay

Nincs problémám Golladay képességeivel, hiszen a liga legveszélyesebb célpontjai között van a helye. Azt azonban nem tudom hol fogjuk elhelyezni az offense-ben. A sérüléséig nem brillírozott az edzéseken és az utolsó előszezon mérkőzés alapján nem sűrűn lesz annyi ideje Jones-nak, hogy mélységi labdával kínálja meg az új célpontját. A fal és az irányító mellett Jason Garrett lehet a másik kerékkötő, aki inkább a rövid átadásokra és az elkapás utáni yardokra épít.

Kadarius Toney

Az elmúlt hetekben volt egy írásom arról, hogy jó eséllyel lehet következtetni az első és a második körös elkapók beválásáról az újonc szezonjukban. Egyelőre Toney ellen vannak az odds-ok, aki szinte a teljes felkészülést az oldalvonal mellett töltötte. Láttuk már OBJ-nél, hogy ez nem mindig probléma, azonban hiába rendelkeznek hasonló testfelépítéssel, Beckham sokkal technikásabb játékosként jött ki az egyetemről. Egyelőre meg kell győznie Toney-nak arról, hogy több egy gadget playernél, jelenleg nem látom benne azt, hogy 1000 yardos szezonokat fog nekünk hozni, inkább csak egy szituációs elkapót látok benne, az első körben pedig nem ilyen játékosokat szokás draftolni. Azért remélem megcáfol.

Andrew Thomas

Először a támadófal mélységével kapcsolatban fejeztük ki az aggodalmunkat, aztán pályára kerültek a kezdőink is… Mindenki arra várt, hogy Nate Solder vagy Matt Peart, esetleg valamelyik guardunk fog gyenge teljesítményt nyújtani, de Andrew Thomas szenvedett a leginkább a Patriots ellen. Nyilván egy mérkőzés alapján nem szabad ítéletet mondani, pláne úgy, hogy csak előszezonról van szó, de azért egy jó falember nem enged 2 sacket egy félidő alatt. Ha 1/4-es választott vagy, akkor a második szezonban a csapatod kulcsjátékosának kell lenned. Eléggé tartok attól, hogy nagyon hullámzó lesz Thomas teljesítménye, pedig neki kellene az O line legbiztosabb pontjának lennie.

Leonard Williams

Gondolkodtam rajta, hogy betegyem-e Williams-t a felsorolásba, hiszen jó döntésnek tartottam a hosszabbítását. Minden segítségre szüksége lesz a pass rush-nak, az ő játékának pedig ez az erőssége. Ha évi 20 millió dolláros szerződést kapsz, akkor viszont a játék minden elemében kiemelkedőként kell teljesítened, ezt pedig nem biztos, hogy újra viszontlátjuk majd. Már megvizsgáltam, hogy a pályafutásai korábbi részeiben sem feltétlenül játszott rosszul, így ez az állítás nem biztos, hogy megállja a helyét, azonban ha például “csak” 5-6 sacket szerez, akkor el tudom képzelni, hogy sokan csalódottak lesznek a játékával.

Darnay Holmes

Érdekes lesz a párhuzam, de kicsit úgy vagyok Holmes-szal kapcsolatban, mint Will Hernandezzel voltam az újonc esztendeje után. Mindkettejüktől szép dolgokat láttunk, azonban számos olyan elemet is, amelyeket ki kell javítani. Megvan a lehetőség Holmes-ban ahhoz, hogy fejlődjön, de ha úgy játszik, mint 2020-ban, akkor én kicsit csalódott leszek. Túl sok átadást engedélyezett, túl sokszor volt lemaradva egy fél ütemmel. Ritkán sikerül nekik egy projekt kinevelése, azért remélem most változni fog a helyzet.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu