A gyenge előszezon után kicsit alábbhagyott a lelkesedésünk, de szinte minden évben vannak olyan játékosok, akik jobban teljesítenek annál, amit várunk tőlük. Lássuk kik azok akiket esélyesnek tartok erre.

Sterling Shepard

Fura érzés belegondolni abba, hogy ő az a játékos aki már 2016 óta a csapatunk tagja, ő a “legrégebbi” Giants játékos az öltözőben. Már az első mérkőzésétől kezdve a kezdőcsapat tagja és az eddigi pályafutása során végig hasznos munkát végzett. Egy dolog maradt el nála, a nagy áttörés. Szinte mindig volt egy játékos, aki előrébb volt nála a rangsorban, az offseasonban óriási pénzért leigazoltuk Kenny Golladay-t, a drafton pedig Kadarius Toney-t szereztük meg az első körben. A fizetési helyzet miatt elképzelhető, hogy jövőre meg kell hozunk egy-egy fájó döntést és előzetesen Sterling Shepard lehet az egyik olyan emberünk, aki ennek az áldozatává esik. Ennek ellenére el tudom képzelni, hogy ennek a fordítottja fog megvalósulni és a korábbi második körös pickünk lesz Daniel Jones leghatékonyabb célpontja. Golladay és Toney végig sérüléssel szenvedett az edzőtáborban, ráadásul Evan Engram is megsérült a Patriots ellen (és hát ott a felé dobott interception is), Darius Slayton pedig egyre többet hibázik.

Will Hernandez

Nagyon örültünk a draftolásakor, hiszen az első kör második felébe várták, de a második nap elejéig bennmaradt. Korrektül mutatkozott be, de láttunk tőle olyan hibákat, amelyekről tudtuk, hogy ki kell javítania. Ez nem következett be, tavaly pedig már a kezdő helye is veszélybe került, hiszen a covid listára kerülésekor a jó teljesítményt nyújtó Shane Lemieux állt be a helyére. Az újoncunk később is pályára került ami nem is csoda, hiszen állítólag Hernandez azért megérezte a vírus hatásait. Az offseasonban posztot váltott, idén jobb oldali guardként kell helytállnia és eddig sikerrel meg is teszi ezt, kis túlzással ő az egyetlen biztos pont a támadófalunkban. Könnyen lehet, hogy pozitívan hat rá ez a váltás és azt se feledjük, hogy a szerződése is lejáróban van, így csipkednie kell magát.

Lorenzo Carter

Mindenki szeretné, ha villantana egyet Lorenzo Carter, hiszen borzasztóan fest a pass rusher állományunk. Tavaly csak 5 mérkőzésen tudott pályára lépni, a szezon nagy részét achilles-ín szakadás miatt kihagyta. Ugyan a statisztikája nem mutatja, de addig nem játszott rosszul, ráadásul Patrick Graham rendszere is október körül kezdett magára találni. Nem mondom azt, hogy hirtelen a liga legjobb 10 passzsiettetői közé fog kerülni Carter, de ezen a poszton többször is láttunk olyat, hogy valakinek csak néhány év után áll össze a játéka és amikor visszanéztem a tavalyi felvételeket azt láttam, hogy lenne fantázia a játékában.

Julian Love

Úgy néz ki, hogy sikerült felturbózni a secondary-t, hiszen nagyon bejött tavaly James Bradberry és Logan Ryan megszerzése, idén pedig tovább sikerült erősíteni a csapatrészt. Sajnos gyakran sérülnek meg a safety-k és a cornerbackek, így szinte minden aktív keretben szereplő játékosunkra szükség lesz. Szinte a teljes profi pályafutását csereként játszotta végig Love, azonban a nyár folyamán többször is dicsérte őt Joe Judge és el tudom képzelni, hogy az ellenfél irányítói inkább az általa őrzött embereket fogják keresni, amit ki is használhat majd.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu