A játékosok között bevált gyakorlattá vált, hogy aki elégedetlen a jelenlegi szerződésével vagy új szerződést akar kiharcolni az kihagyja az edzéseket. Sajnos mindig vannak olyan Top játékosok akik a holdoutot választják azonban ez nem mindig a megfelelő stratégia.

T.J. Watt a Pittsburgh Steelers linebackere és miután idén már az újonc szerződése ötödik évébe lép még a szezon előtt meg akarja kapni a hosszútávú szerződését. Nem vesz részt az edzőtábori edzéseken és pár nappal a szezon előtt sem edz együtt a társaival.

Watt a 2017-es Draft elsőkörös választottja volt és az NFL-ben eltöltött ideje alatt megmutatta, hogy képes elit teljesítményre. Ha a teljesítményt nézzük akkor némileg érthetetlen, hogy miért nem hosszabbítottak még a védőjükkel.

A linebacker az eddigi négyéves pályafutása alatt 230 tacklet, 49.5 sacket, 17 kierőszakolt fumblet, 4 interceptiont szerzett és 25 passzt védekezett le. Tavaly nagyon sokan az év védőjátékosának várták azonban ezt a címet végül a Los Angeles Rams defensive tackleje, Aaron Donald vitte haza.

A nyújtott teljesítménye után igazából érthető, hogy Watt már most meg akarja kapni a szerződését mert egy sérülés miatt sokat veszíthet az értékéből. Ráadásul a Steelers vezetősége szezon közben nem szokott idény közben hosszabbítani a játékosaival így emiatt kulcsfontosságú lesz a vasárnapi nap.

Fotó: profootballnetwork.com, post-gazette.com