A csoport, amely pár éve még három csapatot is delegált a rájátszásba és tagjai sorra vívták a Super Bowl-okat, az idei előszezonban összesen hozott három győztes mérkőzést. Persze mondják, hogy itt nem az eredmény számít, de azért látszik a csoport átrendeződése, s egyben a gyengülése is. Mi már tudjuk mennyire fontos az irányító szerepe egy szezon menetelésében. Ezért most az értékelésnél is erre helyezzük a nagyobb hangsúlyt.

A New Orleans Saints kisebb csodát tett a salary cap-pel. Zseniálisan dolgoztak, még ha ennek hosszú távon lesz is velejárója. Elodáztak. Szerződéseket módosítottak úgy, hogy nem kellett igazából fontos emberektől megválniuk. Vagyis hát egytől igen. Méghozzá talán a legfontosabbtól. Drew Brees visszavonult. Az Ida hurrikán keresztül húzta a Saints idei harmadik előszezon fordulóját. Sőt! Az első fordulót is Jacksonvilleben játsszák majd. Ez a kurta előszezon viszont legjobban talán Jameis Winston-nak jött, aki a második fordulóban a kezdőbe játszotta magát.

Az a Winston, akit mi ugye jól ismerünk. Aki képes nagyon szép dolgokra, de ugyanennyi, ha nem több butaságra is. Azt mondtuk róla, vele nagyjából egy csapat beárazza magát a 8:8-as szezonra. Bocsánat! Most már legyen 9:8! Azzal sem vagy sokkal előrébb. Vele megy neki a Saints az idei szezonnak. Érdekes amúgy, hogy Taysom Hill, a csere többet keres, mint ő. Jameis itt most 2021-ben 2,5 millió dollárért kezdő. Nálunk mennyit is akart? Mindazonáltal ennyiért ajándék. Hátha kijön belőle egyszer egy jó szezon! Persze mi Bucs szurkolók reméljük, ez nem most lesz!

A Carolina Panthers a jelek szerint Sam Darnold-dal megy neki a szezonnak, aki két fordulóban is jól teljesített az előszezonban. Igaz a Panthers is csak egyet tudott nyerni. Ugyanakkor a Panthers O-line gyengének látszik idén. Azt pedig new york-i időszakából láttuk, Darnold nem képes gyenge fal mögött jól játszani. Kisülhet ebből valami jó? Nehéz erre fogadni. Cam Newton szabadügynök. Esetleg vele, ha visszatérne? Igaz nincs oltása, ami kockázat. Olyan kockázat, amit New England-ben sem vállaltak be és elküldték. Pedig állítólag nem volt rossz formában.

Az Atlanta Falcons a csoport idei legnagyobb talánya. A csapat, amely nem túl sokat tett hozzá az idei előszezonhoz. A három vereséget bejegyezték unottan. Nagyon szürkécskének néznek ki. Az erőt az új vezetőedző jelentheti, aki talán képes újra ebből az offense-ből kihozni valamit. Matt Ryan továbbra is ott van és csere irányítónak érkezett a sok helyen lesajnált korábbi első körös, Josh Rosen.

Ezekkel a csapatokkal kell megküzdenie a most már 100%-ban beoltott Buccannersnek. Ezért tehát nem kerülhet L betű a rubrikába. Cél a csoport elsőség, 2007 után újra.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com