Az NFL döntéshozói üzleti megfontolásból egyre inkább védik a támadó játékosokat. Miért? Két okból. Az egyik, hogy a legnagyobb sztárok nagyobb számban kerülnek ki a támadók közül. Gondoljunk csak a neves irányítókra! Védelmük és ezáltal pályán tartásuk üzleti érdek, ugyanis a közönség az ő játékukra kíváncsi.

Továbbá a sok per, amit volt játékosok akasztottak a liga nyakába egészségromlásuk miatt, óvatosságra intette a döntéshozókat. A szabályokat is ennek mentén alakították át. Igen ám, csak most már ott tartunk, hogy nem csak az alattomos durvaság, de a kemény játék is száműzve van.

Márpedig ennek a sportnak ez a sava-borsa. Tom Brady-től megszokhattuk, hogy sok szabályról markáns véleménye van. S ennek hangot is ad, hiszen sokan isszák a szavait. Mit gondol Brady, egy támadó a támadókat szinte már túlzottan védő szabályokról? Íme!

“Egy irányítónak nem lenne szabad bárhová bedobnia a labdát, mert ezzel az elkapó testi épségét kockáztatja. Amikor például korábban Ray Lewis ellen játszottam, nem dobtam be középre, mert kiütötte volna az elkapót. Ma ezért már büntetés jár. De az irányítónak nem csak a maga védelme a feladata, hanem társaié is.

Most azonban ez olyan, mintha a védők feladata lenne. Ez rossz irány, mert azt hiszik az irányítók, hogy mindent megtehetnek. Futnak, vagy nem mennek le, ha érkezik a védő. Oda dobják ahová akarják, a kockázat felismerése nélkül. Mindössze annyi a dolguk egy kemény ütés után, hogy mutogassanak a védőre. Ez nem jó irány”

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com