Egy félidőnyi játék nem sok ahhoz, hogy következtetéseket lehessen levonni belőle. De Sam Darnold és a Panthers első csapatának támadói számára a hírek többnyire jók voltak. Darnold 19/25-ös mutatóval 162 yardot és két touchdownt ért el, és az alapszakasz előtt utoljára egy kényelmes, 17-0-s előnnyel sétált le a pályáról.

“Volt egy kis jó is, volt egy kis rossz is.” mondta Darnold, azzal a fajta visszafogott válasszal, amit általában mondani szokott az ilyen helyzetekben. “Jó volt kimenni és átélni a játékérzést. Azt hiszem, az összes kezdőjátékos tanúsíthatja, hogy volt néhány jó dolog, és volt néhány rossz dolog.”

Matt Rhule, a Panthers vezetőedzője ugyanezt említette, és azt mondta, nem tetszett neki az a játék, amelyet sikertelen passznak ítéltek, de közel állt egy sack-fumble-hez. Az eladott labdák elkerülése központi szerepet játszik abban, amit Darnoldtól szeretnének, így ez is figyelemre méltó volt, különösen, hogy ekkor mélyen a Steelers térfelén voltak.

“Nem erre van szükségünk, amikor mezőnygól távolságban vagyunk.” mondta Rhule.

De összességében egy ilyen korlátozott munkához képest jó volt, és a két touchdown drive vezetése, mielőtt befejzte az éjszakát (beleértve egy éles kétperces drive-ot), az a pozitív eredmény volt, amire szükségük volt.

“Magabiztosnak tűnt.” mondta az elkapó Robby Anderson, aki az egyik touchdownt szerezte. “Hatékonynak tűnt. Nekem elég jónak tűnt.”

Anderson Darnoldot leginkább a New York-i időkből ismeri, de azt mondta, hogy most egy másik irányítót lát.

“Ha az offense alapján hasonlítjuk össze, maga az offense tényleg más.” mondta Anderson. “Egyszerűen egy érettebb játékost látok, és sokkal magabiztosabbnak tűnik odakint.”

Darnold folyamatosan arról beszél, hogy visszanézi a felvételeket és tanul belőlük, és látott olyan dolgokat, amiken dolgozni szeretne.

“Számomra tényleg csak arról van szó, hogy tanulok a tavalyi évből, és megértem, mikor kell időben eldobni a labdát.” mondta. “Azt hiszem, ez a legfontosabb dolog, hogy megtaláljam a sikeres passzokat, amikor a védelem jól levédekezi a srácokat. Szóval tanulnom kell ebből, és egyre jobbnak kell lennem ezen a téren.”

Rhule elmondta, hogy szándékosan hívtak bizonyos játékokat, hogy azokban a helyzetekben megnézzék Darnoldot, és a legtöbbször biztató volt, amit láttak. De azt is értékelte, ahogyan Darnold hozzááll az új itteni feladatához.

Nem azt kérik tőle, hogy egyedül mentse meg a franchise-t, ahogyan azt New Yorkban akarták. Itt több segítséget kap. A munkája szó szerint az ő dolga, és senki másé. És Rhule-nak tetszik, ahogy Darnold ezt csinálja.

“Ő talán nem fogja összehívni a srácokat és beszédet tartani, tudod, nem egy beszédes fickó.” mondta Rhule. “De elkezdi megkövetelni a srácoktól a felelősségvállalást, és a srácok azért játszanak neki, mert nem keres kifogásokat. Hiszek az igazi, igazi, igazi vezetőben. Nem hiszek a kényelmeskedő vezetőben. Rengeteg kényelmeskedő vezető van, akik a nagy pillanatokban a megfelelő dolgokat mondják, de nem így élnek, és nem így cselekszenek. Azt hiszem, ha úgy élsz, hogy a helyes dolgokat teszed, akkor az emberek meghallják, amit mondani akarsz. És úgy gondolom, hogy Sam is ilyen módon formálódik és fejlődik. De a legfontosabb dolog az, hogy ő legyen az első, aki bejön, és az utolsó, aki elmegy.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com