Az idei Draft első körében a Las Vegas Raiders a támaófal jobb szélére Alex Leatherwood-ot választotta miután meg voltak róla győződve, hogy egyből kezdő szintű játékos lesz. Leatherwood éveken keresztül volt kezdő bal tackle a SEC-ben így gondolták, hogy azonnal kezdő lesz a jobb oldalon.

A tapasztalatok alapján azonban a SEC-ből nem egyszerű egyből becsatlakozni az NFL-be és ez a falember számára sem ment egyszerűen. A korábbi Alabama játékos finoman szólva is feledhető produkciót nyújtott az első előszezon mérkőzésén.

A falembernek akkor nem volt problémája mikor megtalálta, hogy az ellenfél melyik játékosát kell blokkolnia de amikor rosszul olvasta a játékot akkor több alkalommal is nyomást engedett az irányítójára. A futójátékok támogatásánál is többször hibázott de ezek nem voltak akkora hibák.

A Pro Football értékelése szerint 51.9 pontot ért a teljesítménye ami a leggyengébb újoncok közé sorolja. Másfelől viszont nincs akkora gond, a Raiders edzői nagyon bíznak benne illetve a játék olvasása bőven tanulható és pozitívum, hogy ha a megfelelő embert blokkolja a képes azt megállítani.

Fotó: pff.com, lvchronicle.com, twitter.com