Jamal Adams a jelenlegi egyik legjobb strong safety a ligában de ha szerződésről esik szó akkor igen bonyolult emberré válik. A New York Jets 2017-es elsőkörös választottja tavaly csatlakozott a Seahawks-hoz és az üzletben egyebek mellett két elsőkörös Draft cetli is gazdát cserélt. Ezt mára már lehet bánja a Seahawks vezetősége.

Az idei szezonban az elsőkörös játékosok esetén lehívható ötödik éves opcióval játszik amivel 9,86 millió dollárt fog keresni. A csapat már most megkezdte a tárgyalásokat és szeretné mielőbb aláírni a hosszútávú szerződést de nem lehet egyezségre jutni vele.

A Seahawks vezetőségének meglátása szerint megfelelően kezeli a játékosok fizetését és Adams elvárásai alaposan elrugaszkodtak a valóságtól. Ezért nem hajlandóak változtatni a korábban letett ajánlatukon. Valószínűleg azzal is posztjának legjobban fizetett játékosa lenne de ez nem elég neki a jelek szerint.

A csapat kész akár két egymást követő két szezonban is franchise taget tenni a védőre amivel ugyancsak baja van. Adams ugyanis nem safety, hanem linebacker franchise taget akar magának. A két tag közti különbség az idei szezonban több mint 4 millió dollár (LB $14,791,000, S $10,612,000).

Fotó: newyorkjets.com, thenewstribune.com