A fontos kezdőjátékosainkat pihentettük, a cserék viszont a minél több játékidőért és a csapatban maradásért harcoltak az első előszezon mérkőzésünkön. Lássuk mennyire sikerült nekik.

Mi történik akkor, ha a tavalyi gyenge offense-ből kiveszed a kezdő irányítód, a futód, két elkapód és a tight ended? Nagyjából az, amit a mérkőzésen láttunk. Álmosan kezdett a fal szélén a Thomas-Peart kettős, utóbbi engedett is egy csúnya sacket, ezt követően azonban összekapta magát és egy pancake-et is kiosztott. Úgy láttam, hogy Peartnek a meccsrutin hiányzott, nem mindig kapta el jól a snap pillanatát és ennek köszönhetően fért be mellé a pass rusher, illetve volt egy vagy két olyan snap, amikor talán túl korán indult. Ez a probléma orvosolható, így most nem fogom őt totál lehúzni. Idén már jobb oldali guardként kell Will Hernandeznek helytállnia és korrekt teljesítményt láthattunk tőle, kétszer is jól segítette húzó játékosként a futásokat. A cserék felemásan dolgoztak, de megmondom őszintén engem annyira nem nyűgöztek le. Bajban leszünk, ha Kenny Wiggins-nek kell a kezdőcsapatba állnia, a végén pedig fájó volt a Jake Burton által beengedett sack, amiből safety lett. Összességében azt kaptuk a faltól, amit várhattunk.

Az irányítók közül Mike Glennon és Clayton Thorson lépett pályára. Előbbiről tudunk már “mindent”, csere szintet képvisel és Daniel Jones évi 1-2 meccses kihagyása miatt elképzelhető, hogy szerephez is jut 2021-ben. Thorson egészen egyszerűen borzasztó. Iszonyatosan pontatlan, alapnak számító dobásokat is elhibázott. Csak három irányító van a rosteren, így nagyon remélem, hogy igazolni fogunk valakit és ne lepődjünk meg, ha jövő héten próbajátékra érkezik néhány QB. Elképzelhető, hogy Corey Clement is rontott a megítélésén, akinek már az egyik edzésen is volt egy fájó fumble-je és most újra elejtette a labdát. Nem kedveli az ilyet az edzői stábunk. Ellenben nagyot lépett előre David Sills, aki a leghatékonyabb elkapónk volt, ha így folytatja, akkor elcsípi valamelyik utolsó roster helyet. És a nagy meglepetés: kinek a nevéhez fűződik a legszebb játékunk? Sandro Platzgummer! Szépen húzott el a szélen és a sebessége is megfelelőnek tűnt, ami fontos egy Európából érkező játékosnál. Még egy-egy ilyen play és akár a gyakorlócsapatot is elcsípheti a szomszédunk. Remélhetőleg kinyílik Jason Garrett playbookja, mert ez a 92 passzolt yard nagyon szánalmas és hiába előszezon, de tavaly a tétmeccseken is láttunk már hasonlót…

A védelmünk egy fokkal jobban szerepelt, bár a LoS-t inkább a Jets dominálta. Azért láttunk egy-egy villanást, például amikor Danny Shelton megoldott egy rövid yardos szituációt, de az egyik play-nél Azeez Ojulari is szépen állította meg a futást, igaz szerintem akkor már nem nagyon volt kedve Mekhi Bectonnak a játékhoz, a futójátékoknál rendre nem tartotta meg a blokkokat. Az Odenigbo-Lalos páros nem sokat nyújtott pass rush-ban, főleg az előbbitől vártam volna többet, bár időnként szépen zárta le a széleket a korábbi Vikings játékos. Carter Coughlinnak viszont feküdt az új szerepkör, többször is be tudott törni a backfieldre és kiválóan oldotta meg a blitz-eket is. Amennyiben meg tudja oldani Patrick Graham, hogy rendre a futóval kerüljön szembe a játékosa, úgy az alapszakaszban is hasznos teljesítményre lehet képes.

A secondary-t is alaposan foglalkoztatták, főleg Rodarius Williams felé repült a labdák nagy része. Ugyan az ő kezében landolt a második félidőben egy fumble, de én nem voltam elégedett a játékával, szinte mindig le volt maradva egy ütemmel és hát a fumble-t is illett volna TD-re váltani. Megbízhatóbb volt nála Yiadom és Harper, ha pedig visszatér Aaron Robinson, akkor gondban lehet a hatodik körös újonc (akit többször is Mr. Irrelevantnak hívott Carl Banks…). Biztonsági stratégiát választott Patrick Graham, rendre engedtük a rövid elkapásokat a Jets támadóknak, a red zone-hoz érkezve azonban többnyire megállt az ellenfelünk tudománya. Sajnos itt is volt, hogy lekapcsolták a villanyt, amikor lehetetlen helyzetből engedtünk Denzel Mims-nek egy first downt. Ezen kívül hozzátartozik a mérkőzéshez, hogy Kyle Murphy és Cole Hikutini sérülés miatt idő előtt kiszállt.

Gyenge teljesítményt láthattunk, azonban nem kell kongatni a vészharangot, hiszen a kulcsjátékosaink szinte egytől egyig nézőként voltak jelen. Ennek ellenére zavaró, hogy a Jets cseréi jobban szerepeltek és az is kezd kirajzolódni, hogy bajban lehetünk egy-egy sérülés után. Nem változott a véleményem a támadófalról sem, biztosan látunk majd szép dolgokat tőlük, de sajnos a bosszantó hibák is elő fognak kerülni, amelyek sokkal dominánsabbak lesznek. Legközelebb 22-én lépünk pályára a Cleveland Browns otthonában, akikkel közös edzéseink is lesznek. Sokkal pontosabb erőfelmérők lesznek ezek a gyakorlások, hiszen ott mindenki oda fogja magát tenni és egy PO csapat ellen kell majd helytállnunk, így érdemes lesz figyelni a jelentéseket!

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu