Évtizedes probléma a csapatunk támadófala. Előfordult olyan év, amikor nem érkezett kellő erősítés, de a csapatrészbe fektetett erőforrások sem mindig jelentettek megoldást. Az edzőtábor eddigi részét elrontott snapek, false startok és rossz blokkok jellemzik, a beszámolók alapján pedig (elsősorban a második sor teljesítménye miatt) használhatatlan az offense. Ideje kongatni a vészharangot?

A tackle-k között állítólag nincs nagy probléma, de egyelőre ott is kérdés, hogy vajon képes lesz-e megismételni Andrew Thomas a tavalyi szezon második felében mutatott formáját és egyelőre Matt Peart is olyan, mint a “tuti” tippmix szelvény. No meg azt se feledjük, hogy vélhetően nem állítják megoldhatatlan feladat elé az edge rushereink a Thomas-Peart kettőst… Itt legalább van némi opció, hiszen visszatért Nate Solder, akit újabban guardként is próbálgatunk, a káoszt ugyanis belül kell keresni. Shane Lemieux megsérült, Zach Fulton és Joe Looney visszavonult, az UDFA játékosoknak pedig idő kell.

Persze azt se feledjük, hogy már az óriási problémát jelent, hogy Lemieux-től, illetve Will Hernandeztől várjuk a megváltást. Ha visszaemlékszünk korrekten kezdte Hernandez a pályafutását, de nem tudott fejlődni és tavaly már az is szóba került, hogy a kezdő helyét is elveszítheti. További probléma, hogy csupa fiatalokkal vagyunk tele és egyelőre úgy néz ki, hogy Kenny Wiggins is szerephez juthat, aki tavaly a gyakorlócsapatunk tagja volt, de neki legalább van már NFL tapasztalata, 38 mérkőzésen kezdett. Azt pedig ne várjuk, hogy a két draftolatlan játékosunk, Jake Burton és Brett Heggie csodát művel.

A centereknél sem minden kerek, igaz legalább a kezdőnk megvan Nick Gates személyében, aki végigjátszotta a tavalyi esztendőt. Jonotthan Harrison lehet a helyettese, akinek eddig meggyűlt a baja a snapekkel. Remélhetőleg itt sem lesz szükség a cserékre, hiszen az eddigiek alapján nem szeretném Harrisont a pályán látni.

Sok jó dolog történt velünk az offseasonban, a támadófal miatt azonban végig kétségeim voltak, pláne Kevin Zeitler elküldését tartottam hatalmas marhaságnak úgy, hogy Nate Soldert megtartottuk. Nem ördögtől való gondolat a fiatalítás, azonban szinte semelyik játékosunk sem győzött meg engem arról, hogy hosszútávon is számolhatunk velük, ráadásul úgy tűnik, hogy a veteránok sem lesznek ott helyettesként.

Most már nem nagyon lehet leakasztani egy használható szabadügynököt sem, esetleg a keretszűkítésekkor kukázhatunk valakit. Könnyen lehet, hogy a kezdő ötös sem üti meg az elvárt színvonalat, azonban szinte egyáltalán nincsenek szignifikáns NFL tapasztalattal rendelkező cseréink, így imádkozzunk, hogy nem lesz problémánk a sérülésekkel. A negatív hírek miatt elkezdtem kicsit aggódni, hiszen úgy néz ki porszem került a gépezetbe, a támadóknál pedig (Daniel Jones mellett) a falon úszhat el a szezon.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu