Vince Williams visszavonulása miatt Pittsburgh Steelers-nek nagy szüksége volt középső linebackerre és most befoltozta a védelem közepén tátongó lyukat. Megszerezték a Jacksonville Jaguars-tól Joe Schobert-et. A védőért a hírek szerint csak egy késői választást kellett átadniuk.

Azért nem véletlen, hogy csak ennyi volt az ára mert az utóbbi évek nem a legjobban sikerültek a számára. A linebackert a Cleveland Browns draftolta 2016-ban. A legjobb szezonjait 2017-ben és 2018-ben futotta és az első szezonban bekerült a Pro Bowl keretbe is.

Újonc szerződésének lejártát követően csatlakozott a Jaguars-hoz. Ötéves, 53.75 millió dolláros szerződést kötött a csapatával. A trade után a fizetése egy része a Jaguars-nál maradt de még így is komoly összeget fog elfoglalni a Steelers fizetési sapkájából.

Idén nagyságrendileg 7.5 millió dollárt fog elfoglalni de a következő három évben már 10 millió dollárt fog szerepelni a neve mellett. Ilyen összeg mellett ajánlott, hogy visszataláljon a korábbi formájához mert az alacsony trade érték ellenére is ráfizetést jelent majd.

Fotó: post-gazette.com, twitter.com