Nem is olyan régen a San Francisco 49ers szerződést hosszabbított Fred Warner-el aki posztjának legjobban fizetett játékosa lett. Már akkor is tudni lehetett, hogy nem marad sokáig rekorder mert az Indianapolis Colts is megaszerződést fog adni a játékosának.

Ez pedig ma délután megtörtént. A Colts ötéves, 99.25 millió dolláros szerződést kötött Darius Leonard-al. A szerződés 52.5 millió dollár garantált keresetet tartalmaz és az első három szezon mindegyikében több mint 20 millió dollárt fog keresni.

Leonard szerződése évente átlagosan 19.85 millió dollárt fog keresni amivel megelőzte a riválisát. A 49ers védője az új szerződésével évente átlagosan 19.005 millió dollárt keres. A most már a dobogó harmadik fokát elfoglaló Bobby Wagner-nek évente átlagosan 18 millió dollárt fizet a Seattle Seahawks.

A Colts a 2018-as Draft második körében választotta ki a Leonard-ot. Egyből megmutatta, hogy jó választás volt mert újoncként bekerült az All-Pro első csapatába és az év legjobb újonc védőjátékosa lett. Pályafutása mindhárom évében bekerült az All-Pro valamelyik csapatába és kétszer Pro Bowl kerettag volt.

Fotó: twitter.com